NB I: a DVTK-nak megítélt büntető kapcsán a Honvéd az MLSZ-hez fordul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.14. 16:28
null
A Honvéd nem akar beletörődni a büntetőbe (Fotó: Meder István)
A Budapest Honvéd a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a múlt hétvégi bajnoki mérkőzésén a DVTK javára megítélt tizenegyes miatt levélben a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) fordul. A kispesti klubnál úgy vélik, a diósgyőriek jogtalan büntetőt kaptak, s bár tisztában vannak vele, hogy a történtek nem jelentenek óvási alapot, arra kérik a sportági szövetséget, vizsgálják felül az ilyen és ehhez hasonló eseteket. A Honvéd közleményét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„Nagy vihart kavart a szombati Budapest Honvéd–DVTK (4–4) mérkőzés 49. percében megítélt büntető, hiszen Vernes Richárd elvégezte a szabadrúgást, majd közben sípszó harsant, ezért játékosunk, Danilo két kézzel megfogta a labdát, abban a hitben, hogy újra el kell végezni a szabadrúgást.

Berke Balázs játékvezető azonban általános megdöbbenésünkre tizenegyest ítélt, noha véleményünk szerint a sípszó minimum félreérthetővé tette a szituációt, s mivel a rúgást követően hangzott el, a szabadrúgás elvégzésének jogszerűsége is kérdéses. Ha pedig a szabadrúgás nem volt szabályos, akkor a tizenegyest sem lehetett volna megítélni.

A Honvéd vezetősége megvizsgálta a különböző lehetőségeket, s azzal a klubvezetés is tisztában van, hogy a történtek nem jelentenek óvási alapot, ennek ellenére levélben fordultunk Dr. Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökéhez, amelyben azt kérjük, hogy vizsgálják felül az ilyen és ehhez hasonló eseteket, továbbá hogy miként lehetne utólagosan kezelni ezeket a helyzeteket.

A történtek azért is fájdalmasak számunkra, mert az előző szezon végén is volt egy kétes ítélet, amely befolyásolta a bronzérem sorsát, és a mostani szituáció is hatással lehet a dobogós helyezésre, illetve a kiesésre is.

Klubunk kéri a szövetséget, hogy vizsgálja meg, a jövőben hogyan lehetne a hasonló helyzeteket orvosolni, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy ne forduljanak elő hasonló szituációk” – olvasható a honvedfc.hu-n.

Mint ismert, a találkozó második félidejének elején, egygólos Honvéd-vezetésnél az idény egyik legfurcsább jelenete játszódott le: Vernes Richárd szabadrúgása után felharsant egy síp, Danilo pedig két kézzel megfogta a labdát a tizenhatoson belül – Berke Balázs emiatt tizenegyest ítélt, amelyet Vernes gólra is váltott. „11-eshez jut a DVTK, de hogy hogyan, azt ne kérdezzék” – kommentálta az M4 Sport riportere a jelenetet, amivel mindent el is mondott az esetről…



„Ha elmondanám a történtekről a véleményem, akkor örökre eltiltanának, én pedig ezt nem szeretném. Érthetetlen játékvezetői döntés, ami nagyban befolyásolta az összecsapás kimenetelét” – mondta a mérkőzés után Supka Attila, a Budapest Honvéd vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik