NB I: a DVTK folytatja az együttműködést a Kazincbarcikával

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.23. 20:04
null
Benczés Miklós és Koszta Péter (Fotó: dvtk.eu)
A Diósgyőri VTK és a Kazincbarcika bejelentette, hogy a két klub a 2020–2021-es idényben folytatja a korábban megkezdett szakmai együttműködést.

Az NB I-es miskolci együttes és a másodosztályú Kazincbarcika februárban állapodott meg a Magyar Labdarúgó-szövetség által 2019-ben bevezetett kooperációs szerződésről, melynek értelmében a DVTK fiatal futballistái kettős játékengedéllyel szerepelhetnek a Kazincbarcikában is, ha adott hétvégén nem, vagy csak keveset játszottak a Diósgyőr NB I-es csapatában.

Tavasszal Korbély Kristóf, Szűcs Kornél és Orosz Donát lépett pályára a Kazincbarcika színeiben is.

„Nem csupán egy együttműködés ez, amely létrejött két komoly klub között, hiszen a DVTK mint a régió legnagyobb klubja, valamint Kazincbarcika, futballklubként a régió harmadik legnagyobb egyesülete között egy kooperációnak a folytatásáról van szó – idézi a dvtk.eu Benczés Miklós sportigazgatót. – Több megkeresésünk volt a régióból, valamint régión kívüli kluboktól, ezen együttesek jelezték, hogy szívesen lennének a DVTK társegyesülete, valamint vitték volna az akadémistáinkat. Ez nagyon megtisztelő és elismerése a nálunk zajló munkának. Azonban nem véletlenül döntöttünk továbbra is a Kazincbarcika mellett, hiszen egy jól működő kapcsolatot szeretnénk tovább ápolni. Ebben kiváló partner Koszta Péter és a Kazincbarcika egyesülete.”

A megállapodás értelmében a hamarosan kezdődő új idényben Korbély Kristóf, Orosz Donát, Szűcs Kornél és Tóth Borisz kaphat lehetőséget Feczkó Tamás és Vitelki Zoltán csapatában egyaránt.

„Nagyon örülünk, hogy folytatódik a kooperációs szerződésünk a Diósgyőrrel – nyilatkozta a kbsc.hu-nak Koszta Péter szakmai igazgató. – Ebben a bajnoki évadban a másodosztályban legalább egy 2001-ben született játékosnak kell a pályán lennie, ebben segít az együttműködés. Az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve úgy gondoljuk, hogy mindkét fél számára előnyös az együttműködés.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik