Osztermájer Gábor a paksi öltözőben beszél (Fotó: Molnár Gyula/Tolnai Népújság)

 

A paksi csapatot novemberben átvevő, az idény során 14 NB I-es mérkőzésen irányító Osztermájer Gábor negyvenkétszer cserélt, ily módon hat fontos gólt „készített elő”, ezzel – Bódog Tamás mögött – a második helyen áll a csakfoci.hu NB I-es „cserekirályokat” a Transfermarkt adatai alapján összesítő listáján.

„Sosem tizenegy emberben gondolkozom, sokkal inkább teljes csapatban, és ezt mindig elmondom az öltözőben is. A csere rossz szó, helyette inkább úgy fogalmaznék, kicsit később áll be – idézi a paksifc.hu Osztermájer Gábort. – Éppen ezért minden játékosomban folyamatosan próbálom tudatosítani, mennyire fontos, hogy ha valaki lehetőséget kap, akkor hozzá tudjon tenni a csapat addigi munkájához.”

Osztermájer hozzátette: mindig igyekszik a lehető legtudatosabban változtatni, és általában előre eltervezi a meccs minden mozzanatát, felkészülve az összes lehetséges variációból.

A minap Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) újraválasztott elnöke úgy fogalmazott: ha június tizenharmadikáig nem lehet újraindítani a pontvadászatot, akkor le kell zárni az idényt.

Ami a legkésőbbi újrakezdéshez szükséges felkészülést illeti:

„Annak ellenére, hogy otthon dolgoznak a labdarúgók, ennyi leállás után már biztos, hogy egy teljes felkészülési időszakban kell gondolkozni, amely minimum öthetes folyamat. Ezt figyelembe véve május elején, 11-e környékén kellene megkezdeni a minden akadálytól mentes, teljes csapatos tréningeket” – fogalmazott Osztermájer.