NB I: a bíróság arra jutott, hogy Kassai nem „négerezett”, de…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.10. 14:00
A felvétel alapján Kassai Viktor néha erélyesen, de összességében tisztelettudóan beszélt – írja a Kisalföld arról a hétfői bírósági tárgyalásról, amely a Győri Törvényszéken folyik, és amely egy tavalyi NB I-es mérkőzés miatt indult.

Mint ismert, Kassai Viktor azért indított személyiségjogi pert Lipták Zoltán (DVTK) ellen, mert utóbbi a tavaly áprilisi Diósgyőr–Vasas NB I-es mérkőzés után azt állította: a meccsen a játékvezető rasszista megjegyzéssel illette a diósgyőriek kameruni légiósát, Patrick Mevoungout. Mint ismert, Kassai Viktor azért indított személyiségjogi pert Lipták Zoltán (DVTK) ellen, mert utóbbi a tavaly áprilisi Diósgyőr–Vasas NB I-es mérkőzés után azt állította: a meccsen a játékvezető rasszista megjegyzéssel illette a diósgyőriek kameruni légiósát, Patrick Mevoungout.

A bírósági tárgyaláson jelen lévők az említett mérkőzés első félidejének televíziós felvételét nézhették meg, de úgy, hogy közben nem a kommentátor és a közönség hangja hallatszott, hanem a játékvezető és az asszisztensek zárt rendszeren rögzített kommunikációja.

Dr. Megyes Géza törvényszéki bíró azt állapította meg, hogy a per tárgyát képező mondat még töredékesen sem volt hallható, de néha nem lehetett érteni az elhangzottakat.

A per várhatóan ősszel folytatódik.

Kassai azt szeretné, hogy a bíróság állapítsa meg a jogsértést és ítéljen meg 500 ezer forint sérelemdíjat. Az összeget sportcélra, a Diósgyőr utánpótlássportjáért létrejött Rakaczki Bence Alapítványnak ajánlaná fel – írja cikkében a Kisalföld.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik