Varga Angliában, Szalai a Schalkénál?; belehúzott az ETO és a DVSC - napi összefoglaló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.24. 19:48
null
Két magyar válogatott futballista átigazolási ügyében is pörögtek az események: Szalai (középen) a Schalkéhoz tart, míg Varga (mögötte) már biztosan Angliában folytatja (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Sűrű nap volt a hétfői, hiszen amellett, hogy Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája és az Európa-liga első és második selejtezőkörének párosításait, többek közt azt is megtudhattuk, hogy Varga József a Middlesbrough-ban folytatja pályafutását és küszöbön áll Szalai Ádám átigazolása is, miközben Pakson Horváth Ferenc már edzést tartott, Bekő Balázs pedig aláírt Kecskemétre. Napi összefoglaló a labdarúgóvilág hétfői történéseiről!

 

SORSOLÁS AZ EURÓPAI PORONDON

• A nap talán legfontosabb híre, hogy visszatér Magyarországra Paulo Sousa! Igaz, csak egy meccsre – de az életbevágó lesz, ugyanis a Győri ETO FC az izraeli bajnok Maccabi Tel-Avivot kapta a Bajnokok Ligája-sorsoláson. A Maccabi Sousa mellett svéd sztárral érkezik (portré a riválisról) majd az első magyar–izraeli kupapárharcra, és a tudattal, hogy a portugál szakember jó előjelekkel várhatja az összecsapásokat. Sousa ennek ellenére azt mondta, nagyon nehéz a sorsolás, és Pintér Attila – bár célként a továbbjutást jelölte meg – sem számít könnyű meccsekre.

• Az Európa-ligában a Videoton ellenfele a montenegrói Mladoszt Podgorica lesz az első selejtezőkörben. Szintén Montenegróba megy a Honvéd, amely a Cselik Niksicset kapta. A Debrecennek csak a második körben kell becsatlakoznia, ám a DVSC nagyon belehúzott, hiszen ellenfele a norvég éllovas, Kovács Péterrel felálló Strömsgodset lesz. A Videoton ellenfele a második lépcsőn a Senica, a Honvédnak a Vojvodina lehet. Hogy mit kell tudni az El-ellenfelekről? Itt minden fontosat elolvashat!

NAGY MOZGOLÓDÁS LÉGIÓSFRONTON

• A Nemzeti Sport információja nyomán délután robbant a bomba, hogy Varga Józsefet egy évre – plusz opciós joggal – kölcsönveszi az angol másodosztályú (Championship) Middlesbrough. Hogy mennyit kasszírozhat a DVSC, ha Vargát megveszik? Itt megtudhatja!

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Szalai Ádám a Schalkéba igazol: a Mainz klubmenedzsere elismerte, konkrét ajánlat érkezett a magyar válogatott csatárért, míg Thomas Tuchel szerint normális, ha egy ilyen képességű játékos távozik tőlük. További részletek a küszöbön álló klubváltásról itt!

• Angliából származó sajtóhírek szerint Steve Clarke vezetőedző számít Gera Zoltánra, így a napokban megegyezés születhet a West Bromwich Albion és a játékos között. Részletek itt!

Bodor Boldizsárt holland élvonalbeli klub teszteli – de vajon melyik csapat érdeklődik iránta?

Priskin Tamás is elutazott az Alanyija Vlagyikavkaz edzőtáborába. Hogy hova utazott a csapat? Itt megtudja!

Lovrencsics Gergő, az ezüstérmes Lech Poznan 24 éves magyar futballistája eltökélt: címet akar védeni! De melyiket? Nyilatkozat itt!

NB I-ES HÍREK

• Ahogy azt a Nemzeti Sport Online már szombaton előrevetítette, Bekő Balázs lesz a KTE-Phoenix Mecano vezetőedzője. Hogy mennyi ideig? Válasz itt!

• Ma délután már Horváth Ferenc irányításával kezdte meg a nyári felkészülést a Paksi FC. Az új edző két évre ír alá a tolnaiakhoz. De ki lesz a segítője?

• A DVSC-Tevától távozó Luis Ramos a francia másodosztályú FC Chateauroux-ban folytatja a pályafutását. Részletek itt!

Öt próbajátékos is részt vett a Ferencváros első nyári tréningjén. Hogy kik ők? Íme!

• És még Fradi! Másodosztályban folytatja a pályafutását Quenten Martinus, a zöld-fehérektől távozó támadó. De ugye nem mindegy, hogy melyikben...

• Ciprusi lapinformációk szerint Adamo Coulibaly, a DVSC-Teva lejáró szerződésű labdarúgója még mindig az erősítési lista első helyén áll a helyi bajnokságot megnyerő APOEL-nél, és erősen dolgoznak a szerződtetésén. De hol késik Coulibaly?

• Zajlik a felkészülés a következő idényre a DVTK-nál, többek között egy újonnan érkezett spanyol középpályással és egy Iránban is edződött délszláv kapussal. Hogy mit kell tudni a teszteltekről? Kattintson a linkekre!

• Bár a Videoton vezetősége többször is tárgyalt a Pécsi MFC menedzsmentjével Dibusz Dénes klubváltásáról, időközben eldőlt, a kapus a következő szezonban is Pécsen futballozik. De mi történt a félreértett örménnyel?

• Az NB I-ben újonc Mezőkövesd ma két új játékossal, Melczer Vilmossal és Horváth Tamással a soraiban kezdte meg a nyári felkészülést, de kik a további kiszemeltek? Utánajártunk!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik