Nagybevásárlás Győrben: Lipták és két légiós megvan, Elek is jöhet

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.18. 13:43
null
Lipták Zoltán (jobbra) Győrben folytatja pályafutását (Fotó: Mirkó István)
A Győri ETO labdarúgócsapata ma sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentették, hogy szóban megállapodtak a korábban már beharangozott szlovén Rok Kronaveterrel, illetve a szerb Nemanja Andriccsal, akik mindketten középpályások, valamint az újpesti Lipták Zoltánnal is, míg Elek Ákos szerződtetéséről még tárgyalnak.

Ma sajtótájékoztatót tartott a Győri ETO labdarúgócsapata, amelyen több, a keretet érintő változásról is beszámoltak a klubvezetők.

A szóbeli egyezség után várhatóan ma délután írja alá a szerződését az ETO-hoz a szlovén Rok Kronaveter, aki legutóbb a német második ligás FC Cottbusban játszott.

A 25 éves, 187 centiméter magas támadó középpályás korábban szlovén utánpótlás-válogatott volt, a legutóbbi szezonban a német másodosztályban 17 meccsen két gólt szerzett.

Ugyancsak a középpályára érkezik a szerb Nemanja Andrics, aki szintén 25 éves, 171 centiméter magas, a jobb és a bal oldalon is bevethető, ő legutóbb az FK Rad Beograd játékosa volt, az előző szezonban 20 meccsen egy gólt szerzett a szerb élvonalban. Ő is várhatóan ma délután ír alá, és Kronaveterrel együtt már részt vehet a csapat holnapi edzésén.

A keddi tréningre már Lipták Zoltánt is várja a szakmai stáb. A védővel, akinek érkezését a múlt héten beharangoztuk, már megegyeztek a győriek, és miután ma elköszön Újpestről, szerződését is hamarosan aláírhatja.

A Videoton játékosa, Elek Ákos ma tárgyal a fehérvári klubbal, és még a héten a Győri ETO is egyeztethet a felekkel, ugyanis – ahogy azt korábban ugyancsak jeleztük – szeretnék szerződtetni a válogatott középpályást.

„Az Újpest szabadon igazolható védőjével, Lipták Zoltánnal mindenben megegyeztünk, már csak néhány formai dolog van hátra az átigazolásához, ami a hét közepéig megtörténhet. Ugyancsak közel a megállapodás Elek Ákos ügyében, elképzelhető, hogy a napokban egyezséget kötünk klubjával, a Videotonnal” – számolt be a keret megerősítéséről sajtótájékoztatón Klement Tibor ügyvezető.

A sportvezető hozzátette, hogy az említetteken kívül a székesfehérvári klub győri nevelésű, de az előző idényben kölcsönben Kecskeméten játszó játékosa, Lencse László és az ETO kinyilvánította szándékát az átigazolásra, de a csatárnak jó francia ajánlata is van, és a Videoton csak jelentősebb összegért engedi el.

Klement Tibor elmondta, megállapodtak a Siófokkal, hogy az ETO térítésmentesen bocsát játékosokat az első osztályú csapat rendelkezésére, cserébe a 14 év alatti siófoki fiatalok ugyancsak ingyen kerülhetnek Győrbe az akadémiára. Ahogy már jeleztük, úgy fest, hogy Kiss Máté, Varga Tamás, Molnár Tibor és az utánpótlás-válogatott Windecker József igazol a következő idényre Siófokra. Közülük Molnár már ma Siófokon edzett, a többiek pedig az érettségi vizsgájuk után csatlakoznak Horváth Károly gárdájához.

Ma az ETO első nyári tréningjén több kölcsönből visszatérő labdarúgó is részt vett, így Nicolas Ceolin, George Ganugrava, Lasa Totadze és Mihai Nicorec is, de az ő jövőjükről még nem született döntés, ahogy a szintén kölcsönadott Fuad Bugerrával is tárgyalnak a vezetők, de ő egyelőre nem tért vissza a csapathoz. A lejárt szerződésű Rati Alekszidze viszont az ETO-val kezdte meg a felkészülést, vele is egyeztetnek még a vezetők. Ugyanakkor eldőlt, hogy a Brnótól kölcsönkapott Marek Strestík marad a csapatnál.

Az észt Jarmo Ahjuperának a napokban gyermeke születik, így ő csak ezután tér vissza a csapathoz, míg a litván válogatott Linas Pilibaitis szerdán csatlakozik Pintér Attila együtteséhez.

Az már a szezon közben eldőlt, hogy az ETO szerződtette a veszprémi utánpótlás-válogatott Lang Ádámot, aki a héten érettségizik, ezután kapcsolódik be a Győr felkészülésébe.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Nemanja Andrics (szerb, FK Rad Beograd – Szerbia), Fuad Bugerra (algériai, CS Constantine – Algéria, lejár a kölcsönszerződése), Nicolas Ceolin (brazil, Budapest Honvéd – lejár a kölcsönszerződése), George Ganugrava (grúz, ZTE FC – lejár a kölcsönszerződése), Rok Kronaveter (szlovén, Cottbus – Németország), Lipták Zoltán (Újpest), Mihai Nicorec (román – ZTE, kölcsönből vissza), Lasa Totadze (FC Dila Gori – Grúzia, lejár a kölcsönszerződése), Marek Strestík (cseh-szlovák, FC Zbrojovka Brno)
Távozik/ távozhat: Marek Strestík (cseh-szlovák, FC Zbrojovka Brno – Csehország, lejár a kölcsönszerződése), Kiss Máté (Siófok – kölcsönbe), Windecker József (Siófok – kölcsönbe), Varga Tamás (Siófok – kölcsönbe), Molnár Tibor (Siófok – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Antal Botond (KTE), Elek Ákos (Videoton), Lencse László (Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik