MTK: eladták külföldre a középpályást, válogatott érkező

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.22. 17:08
null
Pintér Ádám (jobbra) már az MTK-val edz (Fotó: mtkbudapest.hu)
Az NB I-be visszajutó MTK labdarúgócsapata már több új igazolásról beszámolt a nyáron, és Polyák Balázs sportigazgató megkeresésünkre újabb változásról, illetve további tervekről is beszélt. Elmondta például, hogy a csapattal készül Pintér Ádám, akinek lehetséges szerződtetéséről néhány hete a Nemzeti Sport Online számolt be.

„A keretünk nagyjából kész van. Egy középpályásként és belső védőként is bevethető magyar futballistát még szeretnénk igazolni. Tartanak az egyeztetések Pintér Ádámmal, aki a héten velünk kezdte meg a felkészülést, de még az izraeli Jarin Hasszan is visszatérhet, akit korábban teszteltünk. Ezenkívül még egy magyar kapus szerződtetését tervezzük. Más posztra viszont már nem keresünk játékosokat" – nyilatkozta az NSO kérdésére Polyák Balázs.

A sportigazgató ugyanakkor elmondta, a bolgár Levszki Szófia él opciós jogával a szenegáli középpályás, Khaly Thiam ügyében, vagyis a féléves kölcsön után eldőlt, hogy kivásárolják a labdarúgót magyarországi szerződéséből.

Pénteken az ETO FC Győr bejelentette, hogy megszerezte az MTK-tól Jakab Dávidot, és szerződése lejártával elmegy a klubtól a kapus Fadgyas Tamás, aki Nyíregyházára tart, Hrepka Ádám, akinek távozásáról már beszámoltunk és aki iránt értesüléseink szerint a Vasas érdeklődik, míg Asztalos Dávidnak ugyan lejárt a kölcsönszerződése Cegléden, viszont az MTK-hoz sem tér vissza, mert a kék-fehéreknél is lejár a megállapodása.

Ugyanakkor több saját nevelésű játékos, illetve az előző idényre máshová kölcsönadott futballista jövője még kérdéses. A kölcsönben szereplők közül többen nem tértek vissza az MTK-hoz, és várhatóan nem is fognak a nyáron.

Ebbe a sorba tartozik Forgács Péter, Hinora Kristóf, Kovács Botond, Tóth Milán, Lustyik Levente, Szatmári István és Varga Szabolcs. Kérdéses továbbá a múlt szezonban az MTK II-ben szereplő Adorján Gergő sorsa, aki Monorra kerülhet kölcsönbe.

Távozhat az MTK-tól a középpályás Borbély Bálint, aki iránt információink szerint az ETO érdeklődik, míg fent említett játékosok közül Hinorát, illetve a kapus Bese Balázst angyalföldi forrásaink szerint a Vasas szívesen kölcsönvenné. Utóbbi nem meglepő, hiszen a Vasas új ügyvezetője az a Domonyai László, aki évekig az MTK-nál dolgozott és tökéletesen ismeri a kék-fehérek labdarúgóit.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Bognár István (Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), George Patrick Ikenne-King (nigériai, Bp. Honvéd – szabadon igazolhatóként), Karacs Dániel (Monor), Artem Kicsak (ukrán, Olimpik Doneck – Ukrajna) Jevhen Szelin (ukrán, Aszterasz Tripolisz – Görögország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Demjén Patrik (Budaörs), Forgács Péter (Budafoki MTE, ?), Hinora Kristóf (Nyíregyháza,?) Kovács Botond (Mosonmagyaróvár, ?), Lustyik Levente (Békéscsaba,?), Myke Bouard Ramos (brazil, Haladás), Szatmári István (Békéscsaba,?), Tóth Milán (Szeged 2011, ?) Varga Szabolcs (Vác FC, ?), Vogyicska Bálint (Vasas)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:Jarin Hasszan (izraeli, Hapoel Petah-Tikva – Izrael, próbajáték), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)
Távozók: Asztalos Dávid (ceglédi kölcsönszerződése és MTK-s szerződése is lejárt, szabadon igazolható), Fadgyas Tamás (érdeklődik iránta: Nyíregyháza), Hrepka Ádám (lejár a szerződése, szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Vasas) Jakab Dávid (ETO FC Győr), Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Levszki Szófia – Bulgária, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: Karacs Dániel (Monor), Palincsár Martin (budaörsi kölcsön után Monor), Sági Milán (Monor, ismét kölcsönbe), Szabó Dominik (Monor), Szerencsi Miklós (Monor), Szuhodovszki Soma (Monor)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Adorján Gergő
(Monor), Bese Balázs (Vasas), Borbély Bálint (ETO FC Győr)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik