MLSZ: Pintér Attilának már fizetnie is kell a bírózásért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 17:03
Az MLSZ fegyelmi bizottsága százezer forintos pénzbírságot rótt ki Pintér Attilára, a Puskás Akadémia vezetőedzőjére, mert a Diósgyőr elleni mérkőzést követő nyilatkozatában a játékvezetőt támadta.

Az MLSZ közleményében így szól az indoklás:

Pintér Attila a mérkőzést követően így fogalmazott: »Azt nem hallgatom el, hogy ismét tizenegyest vett el tőlünk ugyanaz az alapvonali segítő, aki a Videoton ellen is. Ez már az ötödik meccs volt, amibe keményen belenyúltak.« A fent idézett kijelentésnek a FEB álláspontja szerint olyan negatív üzenete van, amely alkalmas lehet arra, hogy hosszabb távon a játékvezetőkkel, a szövetséggel szembeni bizalmat is megingassák, így megállapítható a Fegyelmi Szabályzat 22. § (1) bekezdésében meghatározott tényállás.”

Pintér Attila rendszeres panaszkodását Horváth Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője is megemlítette a két csapat szombati mérkőzését követően.

Az MLSZ keddi fegyelmi határozatai között szerepel még a diósgyőri Szarka Ákos három meccsre szóló eltiltása, illetve a Debrecen 200 ezer forintos bírsága, amelyet azért kell kifizetnie, mert a Videoton elleni hazai találkozóján a drukkerei pirotechnikai eszközöket használtak, valamint szidalmazták az ellenfelet.

Az NB II-es Kazincbarcika 500 ezer forintot fizet „a bajnokságra érvényes versenykiírási előírás megsértéséért” és szurkolóinak „az ellenfél és a mérkőzés 2. számú női asszisztensének szidalmazásáért”.

A teljes határozatot ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik