Király Gábor három meccsre szóló eltilást kapott (Fotó: Balogh László)

Mint ismert, a Fradi sokáig nem tudta bevenni a Haladás kapuját, azonban a 69. percben Lovrencsics Gergő távoli bombája nyomán a labda irányt változtatott Murtaz Daushvilin, és védhetetlenül vágódott Király Gábor kapujába. Az addig több bravúrt bemutató magyar válogatottsági rekorder kapus olyan hevesen reklamálta, hogy két lesen lévő Fradi-csatár is zavarta a védésben, hogy a játékvezető 10 másodpercen belül egy sárgát és egy pirosat is kiosztott neki.

Király a találkozó után az NSO Tv-nek nyilatkozva tagadta, hogy egyetlen káromkodás vagy szitokszó is elhagyta volna a száját, míg a korábbi FIFA-játékvezető és NB I-es csúcstartó Szabó Zsolt arról beszélt, hogy szerinte hibásan adták meg Lovrencsics gólját.

Úgy tudjuk, a fegyelmi bizottság úgy határozott, hogy három mérkőzésre szóló eltiltással bünteti Királyt, aki így kihagyni kényszerül a Puskás Akadémia, a DVTK és az MTK elleni bajnokikat. 

Ahogy hétfői NB I-es összeállításunkban rámutattunk, Királynak a pályán először mutatták fel a piros lapot a pályafutása során, de egyébként másodszor kapott pirosat. Először 1995 szeptemberében, amikor a Haladás–BVSC (1–5) mérkőzést követően, az öltözőben hozzávágta a labdát Juhos Attila játékvezetőhöz, az eset után tíz bajnoki meccsre tiltották el.

Király kiállítása