MLSZ: Garancsi téved, a szövetség nem tussol el semmit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.14. 21:14
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján reagált a Videoton tulajdonosa, Garancsi István éles hangú közleményére és Tomiszlav Szivics utóbbi hetekben tett nyilatkozataira. Az MLSZ „leghatározottabban visszautasítja mind Tomiszlav Szivics, mind Garancsi István közvetlenül vagy áttételesen a szövetség vezetői, alkalmazottai és a független társadalmi szereplők becsületébe gázoló, minden alapot nélkülöző vádaskodását.” Az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül adjuk közre az MLSZ közleményét.

„A Videoton FC tulajdonosa a keddi Ligakupa-döntő után a székesfehérvári csapat hivatalos honlapjának adott interjújában olyan téves és valótlan tartalmú állításokat tett, amelyek mellett a szövetség nem mehet el szó nélkül.

A Garancsi úr által említett és általa tévesen eltussoltnak minősített ügyek tekintetében, a szövetség minden esetben az előírások szerint intézkedett, az alábbiak szerint:

Tomiszlav Szivics legutóbb 2014. március 18-án fegyelmi büntetést kapott a Fegyelmi Bizottságtól. Ezt követően, 2014. május 4-én a DVTK vezetőedzője a Haladás elleni bajnoki mérkőzést követő tévés nyilatkozatában csalással vádolt meg sportszakembereket, ezzel megsértette az MLSZ Fegyelmi Szabályzatát. Emiatt a mérkőzést követő első fegyelmi bizottsági ülés napján, 2014. május 6-án megindult ellene a fegyelmi eljárás, amelynek a következő állomása, a vezetőedző jövő keddi meghallgatásával tartandó tárgyalás. Továbbá, sajnálatosan, a 2014. május 13-i Ligakupa-döntőn ismét olyan események történtek, amelyek – dokumentáltan már a mérkőzés estéjén – a mérkőzés ellenőri jelentésben, egyben az MLSZ hivatalos informatikai rendszerében rögzítésre kerültek, és amelyek alapján már a mai napon elindult egy újabb fegyelmi eljárás folyamata – még azt megelőzően, hogy Garancsi úr nyilatkozott volna klubja honlapjának.

A Videoton FC első embere tehát valótlanul állította, hogy az MLSZ a fenti ügyeket eltussolta, illetve el kívánja tussolni. Mint minden más esetben, ezúttal is dokumentumokkal igazolható, hogy az eljárás a szokásos rendben, a szabályok szerint elindult és lezárult, illetve folyamatban van. Úgy tűnik, érdemes ismételni a közismert tényt, hogy a fegyelmi eljárásokat nem egy személy, nem a főtitkár vagy az elnökség valamely tagja indítja, vagy nem indítja el, hanem a mérkőzésről készült ellenőri jelentések alapján, hivatalból, rendszerszerűen indul az eljárás, amelyet a szabályzatok által előírt módon, bizottsági ügymenetben bonyolítanak le.

Ami pedig a fegyelmi eljárások végeredményét illeti, a Videoton FC tulajdonosa, mint a magyar labdarúgás egyik meghatározó szereplője nyilvánvalóan tudja, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága elfogulatlan, független külsős tagokból áll, a Fegyelmi Szabályzat előírásai alapján, mindenkor objektív mércét alkalmazva jár el a vétkes sportszakemberekkel, játékosokkal, klubokkal szemben.

Az elmúlt időszak történései nyomán az MLSZ a leghatározottabban visszautasítja mind Tomiszlav Szivics, mind Garancsi István, közvetlenül vagy áttételesen a szövetség vezetői, alkalmazottai és a független társadalmi szereplők becsületébe gázoló, minden alapot nélkülöző vádaskodását. Az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulások sportszakemberhez, sportvezetőhöz méltatlanok. Mivel ezek a meggondolatlan nyilatkozatok ártanak az egész magyar labdarúgás ügyének, a szövetség – egyetértve Garancsi István felvetésével, mely szerint a labdarúgás szereplőinek tenniük kell „a pályán kívüli hadviseléssel" szemben – a fenti tájékoztatással a maga részéről lezártnak tekinti a kérdést.

MLSZ Kommunikáció"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik