MLSZ: egyszerűsödhet a jegyvásárlás, a klubok döntenek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.15. 19:06
null
Egyszerűsödhet a jegyvásárlás, a klubok döntetnek mostantól (Fotó: Micheller Szilvia)
A Magyar Labdarúgó-szövetség kedd esti közleményében több fontos változtatást is bejelentett: a sporttörvény változása után jelentősen egyszerűsödhet a jegyvásárlás, a következő idényben változatlan versenykiírással rajtol az NB I és az NB II – azaz nem lesz létszámmódosítás –, valamint a strandlabdarúgás kikerül az MLSZ versenyrendszeréből.

 

Az MLSZ közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Az MLSZ elnöke többször hangoztatta: a szurkolási körülmények javulásával, valamint a komolyabb atrocitás nélküli elmúlt időszak tükrében indokolt a jegyrendszer módosítása, és sürgette a jogszabályok enyhítését.

A sporttörvény tavaly év végi módosítása (2018. évi CXXXV. törvény) több ponton is változtatott a sportrendezvények jegyértékesítésével és biztosításával kapcsolatos rendelkezéseken. A módosítások érintik a beléptető rendszerek alkalmazásával és a névre szóló jegyértékesítéssel kapcsolatos korábbi rendelkezéseket is.

Az MLSZ mai elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a jogszabállyal összhangban a jövőben csak a kiemelt, vagy fokozott biztonsági kockázatú mérkőzéseken lesz kötelezettség a névre szóló jegyértékesítés. Az egyéb (normál besorolású) meccseken a rendező klubok dönthetnek arról, hogy működtetik-e a beléptető rendszert, és névre szólóan értékesítik-e a jegyeket. Továbbra is az ő feladatuk a rend és biztonság megteremtése. Ugyanez a szempont érvényes az MLSZ saját bonyolítású eseményeire is, azaz a normál biztonsági minősítésű hazai válogatott találkozókon szurkolói kártya nélkül lehet majd jegyeket venni.

Érdemes ugyanakkor megtartani a szurkolói kártyákat, hiszen válogatott szurkolói klubtagságot csak kártyabirtokosok szerezhetnek, a klubtagok számára pedig további szolgáltatásokat (elővétel, jegyárkedvezmény, nyereményjátékok) nyújt a szövetség.

A mérkőzések túlnyomó részénél tehát teljes mértékben a klubok határoznak arról, milyen módon értékesítik a jegyeket rendezvényeikre.

Az elnökség elfogadta az NB I és az NB II következő idényre vonatkozó versenykiírását, amelyekben nem történt változtatás, azaz változatlan feltételek mellett folytatódik a két professzionális liga küzdelemsorozata 2019–2020-ban is.

Az elnökség beszámolót hallgatott meg a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság szervezésének előrehaladásáról. Az UEFA másfél év múlva története legnagyobb rendezvényét bonyolítja le a kontinens 12 országában, köztük Magyarországon, a Puskás-stadionban, ahol három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt rendeznek 2020 júniusában. A tornára összesen hárommillió szurkolót várnak a helyszíneken.

Döntés született arról is, hogy a strandlabdarúgás teljes működése kikerül az MLSZ versenyrendszeréből, ezzel biztosítva lehetőséget a szakág »önrendelkezésére«. Arra, hogy a strandlabdarúgás – más tevékenységekhez, például az igen eredményes minilabdarúgáshoz, lábteniszhez, footgolfhoz vagy teqballhoz hasonlóan – önálló szakmai, pénzügyi és szervezeti felépítés mellett folytathassa tevékenységét.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik