MLSZ: a stadionját avató DVTK-t egymillió forintra büntették

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 17:31
null
Az MLSZ egymillió forintra büntette meg a DVTK-t (Fotó: Földi Imre)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a csütörtöki ülésén a Diósgyőrt, a Ferencvárost és a Honvédot is megbüntette.

 

Mint ismert, a Diósgyőr múlt szombaton az első mérkőzését játszotta új stadionjában. A Mezőkövesd elleni bajnoki duplán fájhat neki, hiszen 1–0-ra kikapott megyei riválisától, plusz egymillió forint megfizetésére kötelezte az MLSZ. Az indoklásban olvasható, „a Diósgyőrt, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint szurkolójának játéktérre történt bemeneteléért” bünteti meg a szövetség.

A Honvéd visszaesőként a „szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezető szidalmazása)” 100 ezer forintos büntetést kapott, míg a Ferencvárosnak ugyancsak visszaesőként a „szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának és más sportszervezet szidalmazása)” kell fizetnie 300 ezer forintot.

A további fegyelmi ítéletekről itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik