MLSZ: Kabát kénytelen kihagyni a Fradi elleni derbit, tizedelt FTC-büntetés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.25. 18:35
null
Kabát Péter utólag, videofelvétel alapján tiltották el két meccsre (Fotó: Korponai Tamás)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága csökkentette Souza Dos Santos Paulo Vinicius (Videoton) eltiltását, viszont Rodenbücher Istvánét (MTK) jóváhagyta, olvasható az mlsz.hu-n. Kabát Péter (Újpest) és az NB III-as meccsen kiállított Kleinheisler László (Videoton) 2-2, Vermes Krisztián (Mezőkövesd) 1, Futács Márkó (Diósgyőr) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A Ferencvárosra az MTK elleni bajnoki miatt kirótt 500.000 forintos büntetést a tizedére csökkentették.

 



A FEB tárgyalás megtartása után Rodenbücher István (MTK) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta. Rodenbücher esetében a FB nem látta bizonyítottnak az MTK játékosa által képviselt álláspontot, és mivel korábban, a televíziós felvételek alapján nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy történt-e szándékos ütés a részéről, ezért a játékvezetői jelentés alapján, a FB a korábban kiszabott három mérkőzésre szóló eltiltást érvényben tartotta.

KABÁT: ELTILTÁSRA SEM GONDOLTAM, NEMHOGY KÉT MECCSRE
„Nagyon lesújtott a hír, hiszen eltiltásra sem gondoltam, nemhogy két meccsre – nyilatkozta Kabát Péter a Nemzeti Sport Online-nak. – Nem akartam, nem is okoztam sérülést, bár ez egy nagyon rossz ütemű, valóban csúnya belépő volt részemről. Hál' Isten azonban nem lett belőle sérülés, már ott azonnal vagy háromszor bocsánatot kértem a diósgyőri játékostól, aki mondta, hogy megbocsát, és tudta is folytatni a játékot. Elsőre azt hittem, hogy egy lapot azért kapok érte, de meglepett, hogy végül elmaradt. Nem úgy az eltiltás, őszintén meg vagyok döbbenve. Több éve nem voltam kiállítva, sárgám is tudtommal három van a szezonban, nem sorolhatnak a durva játékosok közé. Minden bizonnyal fellebbezünk a döntés ellen.”

A FEB tárgyalás megtartása után Souza Dos Santos Paulo Vinicius (Videoton) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

Kabát Péter (Újpest) 2, Vermes Krisztián (Mezőkövesd) 1, Futács Márkó (Diósgyőr) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Fegyelmi Bizottság elnöke által elrendelt eljárásban, a mérkőzésről készült felvétel megtekintését és a játékvezetői jelentés kiegészítését figyelembe véve, az FB Kabát Pétert az Újpest FC játékosát két mérkőzésre eltiltotta. Az Újpest FC–Diósgyőr mérkőzés 75. percében Kabát Péter hátulról beletalpalt a diósgyőri Lazar Marjanovics térdhajlatába. A mérkőzés közben a játékvezető nem vette észre a durva szabálytalanságot, ezért nem állította ki Kabát Pétert, de az FB a mérkőzésről készült felvételek alapján és a játékvezető kiegészítő jelentése alapján bizonyítottnak találta, hogy az Újpest játékosa veszélyeztette ellenfele testi épségét, ezért döntött a kétmeccses eltiltás mellett.

KÉT HÉT ALATT KÉTSZER „KEGYELMEZTEK MEG" VINÍCIUSNAK
Március 11-én, a 19. forduló után az MLSZ fegyelmi bizottsága egy meccsre eltiltotta a fehérvári Viníciust, pedig ki sem állították a Paks–Videoton meccsen. Akkor azt írtuk: „Érdekesség, hogy Vinícius csak sárga lapot kapott a hétvégi mérkőzésen, amiért nem kellett volna eltiltani. A Videoton játékosa azonban a mérkőzést követően az öltözőfolyosón sportszerűtlenül viselkedett. Káromkodott, köpködött, ezért tiltották el egy mérkőzésről.”
Aztán három nappal később, március 14-én a fegyelmi bizottság „tárgyalás tartása után megváltoztatta Souza Dos Santos Paulo Vinícius (Videoton FC) labdarúgó fegyelmi büntetését és a futballistát 100 000 forint megfizetésére kötelezte", azaz az egymeccses eltiltását törölte. Vinícius így pályára léphetett a 20. fordulóban, a Videoton–Győr meccsen – amelyen a 45. percben összehozott egy tizenegyest a vendégeknek, és kiállították. Eredetileg két bajnoki mérkőzésről tiltották el, de most ezt mérsékelték egy meccs kihagyására – két hét alatt tehát kétszer kegyelmeztek meg neki.

(Az Újpest a következő fordulóban Szombathelyre a Haladáshoz látogat, majd a 23. fordulóban fogadja a Ferencvárost.)

A FEB tárgyalás megtartása után az MTK–FTC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-re kiszabott pénzbüntetést 50.000,- Ft-ra mérsékelte.

A Ferencváros az MTK elleni mérkőzés után a klubra kirótt 500 ezer forintos büntetés ellen élt jogorvoslattal, melynek során a FB a korábbi döntését megváltoztatva, 50 ezer forintra mérsékelte a befizetendő büntetést. A Ferencváros vitatta, hogy objektív felelőssége volna a Hungária körúti mérkőzésen a ferencvárosi szektorban helyet foglaló szurkolók magatartásáért. A döntés nem jogerős, mert a fegyelmi fellebbviteli testület elnöke jelezte, hogy az ügyet a fellebbezésre lehetőséget biztosító 15 napos határidőn belül megvizsgálja.

NB II

Szabó Martin (Cevasport) 2 és Besztercei Attila (Tatabánya) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Koronczai Benjamin (Haladás) 1, Tóth Márk (Komló), mert megütötte ellenfelét 3, Kleinheisler László (Fehérvár) 2, Boda József (RKSK) mert megütötte ellenfelét 3, Szabó Gergely (Ebes) 2, Kollár Zsolt (REAC) 1, Kovács Gergő Miklós (DVSC) 2 következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Tóth Szilveszter (Nyírbátor) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását 2 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

További szankciókat itt talál!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik