MLSZ: az FTC 4 milliót, a PMFC másfél milliót fizethet

Vágólapra másolva!
2018.05.31. 16:52
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) május 31-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB INB I

- A FEB az FTC–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása), szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 4 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A súlyos büntetés döntő mértékben annak tudható be, hogy a pirotechnikai eszközök füsthatása miatt a játékvezetőnek 2.5–3 percre félbe kellett szakítani a meccset, továbbá a B1 szektorban használt pirotechnikai eszköz csonkolásos sérülést okozott egy 6 éves gyermeknek, akit mentő szállított el a sportlétesítmény területéről. A FEB továbbá elrendeli a Groupama Aréna (Stadion) „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 1 (egy) soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.

- A FEB a Diósgyőrt mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 450 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB tárgyalás megtartása után az FTC–Vasas találkozóval kapcsolatban az FTC-vel szemben kiszabott pénzbüntetést 800 000 Ft-ra mérsékelte.

- A FEB a Fehérvár–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Fehérvárt mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 800 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB a Honvédot mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB a Vasas–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a női játékvezető és az MLSZ szidalmazása) 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

- A FEB a Pécs–Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint a rend nem megfelelő biztosításáért és szurkolóinak súlyos rendzavarásáért 1 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet jelenleg az NB III férfi felnőtt nagypályás bajnokságban szereplő felnőttcsapata 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását.

NINCS ALAPJA A PÉCSI KÉRVÉNYNEK
A múlt hétvégén lejátszott PMFC–FC Dabas összecsapás minden más híresztelésekkel ellentétben gól nélküli döntetlennel ért véget – olvasható az MLSZ közleményében. A hazai klub vezetése az NB III-as bajnoki mérkőzést követően közleményt adott ki, amelyben – a szervezői hiányosságok elismerése mellett – a végeredmény módosítását kérte az MLSZ-től, hivatkozva arra, hogy megítélése szerint a mérkőzés vége előtt a játékvezető tévesen ítélt meg egy leshelyzetet.

A PMFC közleményéből is egyértelműen kiderül, hogy az esetleges, valójában a felvételek alapján nem igazolható játékvezetői tévedés nem lehet alapja óvásnak.

A végeredmény módosításának vagy az újrajátszásnak semmiféle alapja nincsen, a hazai és a nemzetközi gyakorlat is határozottan tiltja a pályán kialakult végeredmény módosítását. Ennek megfelelően a pécsi klub erre vonatkozó felülvizsgálati kérelmét az MLSZ versenybizottsága érdemben nem tárgyalta, és az eredeti végeredményt érvényben hagyta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik