MLSZ: a Fradi ukrán játékosa három, a Honvéd edzője két meccset kapott

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.12.18. 13:55
null
Danilo Ihnatenko nem játszhat a Fradi következő három bajnoki mérkőzésén (Fotó: Török Attila)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága három bajnoki mérkőzésre eltiltotta Danilo Ihnatenkót, a Ferencváros ukrán középpályását, míg a Budapest Honvédot irányító Giuseppe Sannino kétmeccses eltiltást kapott.

„Kamen Hadzsiev (Puskás Akadémia) 1, Danilo Ihnatenko (FTC) 3 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Giuseppe Sannino vezetőedző (Honvéd), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB I-es férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az FTC-t, szurkolóinak a Diósgyőr elleni mérkőzésen történt rendzavarásaiért (obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszköz használata) 1 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB összevont eljárás alapján az Újpestet, a Paks elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésén szurkolói részéről történt rendzavarásokért, valamint a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésén szurkolói részéről történt rasszista megnyilvánulásokért („huhogás”) 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”
– jelent meg az MLSZ hivatalos honlapján a fegyelmi bizottság határozata.

A legutóbbi fordulóban a Fradiban Ihnatenko csereként a 77. percben állt be a Diósgyőri VTK ellen 1–0-ra megnyert találkozón, az MLSZ adatbankja szerint nem kapott sárga (vagy piros) lapot. Az ukrán játékos nem is a legutóbbi bajnoki, hanem még egy korábbi, a Puskás Akadémia elleni meccsen történtek miatt kapott eltiltást, amikor is torkon ütötte Radics Mártont.

Ihnatenkónak így ki kell hagynia a Paks, a Kisvárda és a Honvéd elleni bajnokikat.

Giuseppe Sannino, a kispestiek trénere – akit az MLSZ novemberben egymeccses eltiltással sújtott – az Újpest elleni döntetlen után az NSO Tv-nek azt mondta, nem érti, miért vele foglalkoznak a játékvezetők. Az olasz szakember így a kispestiek soron következő két bajnokiján nem lehet ott a technikai zónában: a tabellán 2. Mol Fehérvár és a 3. Mezőkövesd ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik