MLSZ: a fellebbviteli bizottság Királynak adott igazat, nem káromkodott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 12:41
null
Király Gábornak adott igazat a fellebbviteli bizottság (Fotó: Balogh László)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága csütörtöki ülésén megállapította, Király Gábor, a Haladás 43 éves kapusa nem szidta a játékvezetőt a Ferencváros elleni bajnokin, így játszhat csapata soron következő mérkőzésén – számolt be róla Király Gábor a hivatalos honlapján.

Mint ismert, a március 16-i Ferencváros–Haladás NB I-es mérkőzésen (2–0) a szombathelyiek kapusa, Király Gábor reklamálásért piros lapot kapott Karakó Ferenctől a fővárosi zöld-fehérek első találata után.

A magyar válogatottsági rekorder a lefújás után azt nyilatkozta, egyetlenegy káromkodás vagy szitokszó nem hagyta el a száját.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága hárommeccses eltiltással sújtotta Király Gábort, aki fellebbezett az ítélet ellen. A fellebbviteli bizottság április 4-én tárgyalta először a kapus ügyét, ám nem tudott döntést hozni.

Egy héttel később sikerült dűlőre jutni: a bizottság megállapította, Király Gábor nem káromkodott a játékvezetővel, így a kapus által kihagyott két Haladás-találkozóval a büntetését letöltöttnek tekinti a szövetség.

„Örülök, hogy kiderült az igazság, és kiderült, hogy valótlanságot állítottak rólam! Semmisé tenni nem lehet a felfüggesztést, de a két mérkőzés már letelt, így mostantól újra csak a Haladás minél jobb szereplésére kell koncentrálnom. Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett! Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés kommentálásakor a több tízezer ember előtt kimondott szónak igaznak és megalapozottnak kell lennie!”
– olvasható a kiralygabor.eu-n.

Ezzel szemben a szövetség közleménye úgy fogalmaz, hogy a „bizottság megállapította, hogy a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, működésére negatív kifejezést tett (»tetűzés«, »anyázás« – amit a tárgyaláson sem ismert el), és eltiltását két mérkőzésre csökkentette.”

Az idényben 19 élvonalbeli bajnokin pályára lépő Király Gábor a Puskás Akadémia és a DVTK elleni meccseket hagyta ki az eltiltása miatt. A Haladás mindkét találkozót megnyerte, ráadásul a Királyt helyettesítő Rózsa Dániel egyiken sem kapott gólt.

A Haladás szombaton az MTK-t fogadja, ám a budapesti kék-fehérek a találkozóelhalasztását kérték az MLSZ-től.

NB I, 2018–2019, 28. FORDULÓ
ÁPRILIS 13., SZOMBATHELYSZÍN
17.00: Bp. Honvéd–DVSCBudapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
17.00: Mezőkövesd–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Mezőkövesd, Városi Stadion
17.00: Paks–Puskás Akadémia Paks, Városi Stadion
17.00: Kisvárda–DVTK
Kisvárda, Várkerti Sporttelep
17.00: Haladás–MTK
Szombathely, Haladás Stadion
19.30: Mol Vidi–Újpest FC(Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik