MLSZ: a politikai üzenet nem pálya! Fizet a Pécs, a Fradi és a Loki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.29. 17:55
null
Pavlovic (legfelül, zöld-fehérben) csak egy bajnokit kapott, a klub viszont újra kénytelen a „zsebébe nyúlni” (Fotó: Korponai Tamás)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága (FEB) a hétvégi bajnoki mérkőzések után súlyos pénzbüntetésben részesítette a Pécset, az FTC-t és a DVSC-t.

Villám Balázs (Dunaújváros) és Kovács István (Fehérvár) két, Mateo Pavlovic (FTC) egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott – írja az mlsz.hu.

Mateo Pavlovicot két sárga után küldték ki, Kovács István a labda megszerzésért folytatott küzdelemben súlyos szabálytalanságot követett el, lábszáron talpalta ellenfelét, akit emiatt ápolni is kellett, Villám Balázs pedig hasonlóan súlyos szabálytalanságért kapott két mérkőzésre szóló eltiltást. A Nemzeti Sport Online érdeklődésére korábban Villám vitatta, míg Kovács elismerte az ítélet jogosságát.

A FEB a Haladás–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást és az Újpestet szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 000 illetve 200 000 forint pénzbüntetésben részesítette.

A két csapat szurkolói több alkalommal, folyamatosan trágár kifejezéseket skandáltak a nézőtérről az MLSZ-szel kapcsolatban. Az Újpest büntetése azért 200 000 Ft, mert szurkolói ezen kívül is számos megbotránkoztató rigmust kiabáltak a mérkőzés alatt. A Fegyelmi Bizottság a sportszervezeteket és a szövetséget érintő sértő rigmusokat továbbra is bünteti. A hangsúly azonban nem azon van, hogy kit sértenek az adott szurkolói bekiabálások, hanem azon, hogy a trágár, sértő jelzők skandálása nem sporteseményre való viselkedés.

A FEB a Videoton FC–Lombard Pápa TFC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette. A fehérváriak esetében enyhítő körülményként vette figyelembe a FEB, hogy a rendező egyesület intézkedett a sportszerűtlen magatartás megszüntetésére.

A FEB a PMFC–MTK mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset – szurkolóinak megbotránkoztató és politikai üzenetet tartalmazó rigmusok bekiabálása, különböző tárgyak játéktérre dobálása, valamint a hazai szurkolók rendzavarásai miatt történt játékmegszakítás miatt – 600 000 forint pénzbüntetésben részesítette. A pécsi szurkolók többször, folyamatosan kiabálták a Palesztinára vonatkozó politikai üzeneteiket, emellett megbotránkoztatásra okot adó rigmusokat kiabáltak. A bizottság a fegyelmi vétségek jelentős számára és súlyára tekintettel állapította meg a pénzbüntetés mértékét, ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte a sportszervezet intézkedéseit a tiltott magatartások megszüntetésére.

A FEB a Nyíregyháza–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát és a DVSC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 000, illetve 400 000 forint pénzbüntetésben részesítette. A nyíregyháziak büntetésének kiszabásánál a Fegyelmi Bizottság enyhítő körülményként vette figyelembe a sportszervezet intézkedéseit a tiltott magatartások megszüntetésére. A Palesztinára vonatkozó politikai üzeneteket kiabáló DVSC-szurkolók megnyilvánulásával kapcsolatban szankcionált.

A FEB a Kecskemét–FTC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató és politikai üzenetet tartalmazó rigmusok bekiabálása miatt 400 000 forint pénzbüntetésben részesítette.
A ferencvárosi szurkolók ugyancsak politikai tartalmú üzenetet juttattak kifejezésre.

A FEB a Dunaújváros-Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

A FEB az MTK ellen képzési kártalanítás fizetésével kapcsolatosan, a Lombard ellen Goran Marics labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt indított fegyelmi eljárását, valamint a Lombard ellen Présinger Ádám labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt indított fegyelmi eljárását megszüntette, mert a felsorolt esetekben nem állapítható meg fegyelmi vétség elkövetése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik