Herczeg András, a DVSC vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, csapata a Vidi első gólja után lelkileg összeomlott, a lefújás után a játékosok lehajtott fejjel ültek az öltözőben.

„Nyilván felállunk belőle – mondta Tőzsér Dániel, a debreceniek csapatkapitánya. – Nem így terveztük ezt a mérkőzést. Az első gólig abszolút pariban voltunk, de azzal a Vidi-találattal eldőlt a továbbjutás. Sajnálom, hogy így alakult. Vállalom a felelősséget, hiszen én hibáztam óriásit: sietve akartam elvégezni a szabadrúgást, nem kellett volna. Elnézést kértem már a csapattól, ilyen a sportolók élete, ez van.”

Kovács István elmondta, ők is érezték, hogy Futács Márkó gólja után a Debrecen feladta, őket viszont megnyugtatta, hogy megszerezték a vezetést.

„Úgy éreztem ezek után, hogy már nem lehet gond a mérkőzésen. A mi dicséretünk, hogy ilyen felforgatott kezdőcsapattal és Marko Nikolics vezetőedző nélkül is sikerrel vívtuk meg ezt a párharcot.” 

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DEBRECENI VSC–MOL VIDI FC 0–3 (0–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3400 néző. Vezette: Iványi 
DVSC: Kosicky – Kinyik, Kusnyír, Pávkovics, Ferenczi J. – Varga K. (Szécsi, 63.), Tőzsér, Csősz, Bódi (Damásdi, 75.) – Haris, Zsóri (Takács T., 63.). Vezetőedző: Herczeg András
VIDI: Kovácsik – Nego, Elek Á., Stopira, Tamás K. – Pátkai, A. Hadzic, Nikolov – Kovács I. (M. Scsepovics, 89.), Milanov (Huszti, 69.) – Futács. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Futács (66.), Elek Á. (72.), Huszti (92. – 11-esből)

Továbbjutott: Mol Vidi, két győzelemmel, 4–0-s összesítéssel

SZERDA
15.00: Soroksár SC (NB II)–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 16.

Mol Vidi FC–Debreceni VSC 1–0
Április 17.
Budapest Honvéd–Soroksár SC (NB II) 2–1