„Az a szép a bemutatkozásában, hogy nemcsak a védőmunkát oldotta meg nagyszerűen, ami elsődlegesen a feladata volt, hanem a szögletrúgás után hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez azzal, hogy gólpasszal járult hozzá a továbbjutásunkhoz. Remélem, hogy a következő mérkőzéseken is megkapja a lehetőséget, bár ha Fiola Attila visszatér, akkor azért komoly konkurenciája lesz. Ez a mérkőzés remek alap lehet neki a pályafutásához”
– mondta Kovács.

A fiatal védőt Joan Carrillo vezetőedző is dicsérte, míg Nebojsa Vignjevics arról beszélt vele kapcsolatban, hogy a mérkőzés előtt felhívta a játékosai figyelmét arra, hogy a bal oldalon érdemes vezetni a támadásaikat, mert az újonc Tamás Olivér valószínűleg megilletődötten játszik majd. 

Videónkban Kovács István természetesen értékeli az Újpest elleni kupameccset, és kitér a szombati, ZTE FC elleni bajnokira is.  

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK
MOL FEHÉRVÁR FC–ÚJPEST FC 1–0 
(0–0)
Székesfehérvár, 
Mol Aréna Sóstó, 1794 néző. Vezette: Vad II István (Albert István, Buzás Balázs)
MOL FEHÉRVÁR: 
Kovácsik – Tamás O., Muszliu, Stopira, Hangya – Pátkai, Elek Á. – Petrjak (Futács, 94.), Kovács I., Houri (Bamgboye, 68.) – Nikolics (Hodzic, 75.). Vezetőedző: Joan Carrillo
ÚJPEST: 
Pajovics – Balázs B. (Pauljevics, a szünetben), Heris, Litauszki, Burekovic – Onovo, Szakály P. (Calcan, 62.) – Simon K. (Perosevic, 86.), Nwobodo, Zsótér – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: 
Muszliu (89.)

Továbbjutott: a Mol Fehérvár 1–0-s összesítéssel.