MK: Pakson is nyert az Újpest, így bejutott a negyeddöntőbe

Vágólapra másolva!
2018.03.06. 18:50
Az Újpest idegenben 2–0-ra legyőzte a Paksot a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, így kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé.
Tischler Patrik (jobbra) szerezte az Újpest első gólját Pakson – a galéria megtekintéséhez kattintson a képre (Fotók: Szabó Miklós)
Tischler Patrik (jobbra) szerezte az Újpest első gólját Pakson – a galéria megtekintéséhez kattintson a képre (Fotók: Szabó Miklós)

Az Újpest kedvező helyzetből várhatta a paksi mérkőzést, hiszen hazai pályán 2–0-ra legyőzte Csertői Aurél csapatát. A visszavágó első félidejében kis túlzással az jelentette a legnagyobb izgalmat, hogy mikor javul meg a paksi stadion eredményjelzője. Erre a 31. percben került sor, utána a hangosbemondónak már nem kellett tájékoztatnia a nézőket arról, hogy hányadik percben jár a találkozó.

A szünetben az újpesti szurkolók hógolyózással szórakoztatták magukat, a második játékrészben pedig kedvenceik okot adtak rá, hogy még jobb legyen a kedvük. Az 56. percben Tischler Patrik góljával megszerezte a vezetést az Újpest, amely ezzel a találattal tulajdonképpen lezárta a párharcot (0–1).

A 83. percben aztán nemcsak a továbbjutás, hanem a meccs is eldőlt: Obinna Nwobodo lefutotta emberét a jobbösszekötő helyén, majd higgadtan Molnár Péter kapujába passzolt (0–2).

Az utolsó percekben Nwobodo eljutott még két nagy helyzetig, de ezeket nem tudta értékesíteni – egyszer a kapufát találta el –, így az eredmény már nem változott.

Az Újpest kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel jutott be a negyeddöntőbe, amelyben minden bizonnyal az MTK-val találkozik – a kék-fehérek 4–0-s előnyből várhatják a szerdai visszavágót a megyei első osztályú Sényő ellen.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
PAKS–ÚJPEST 0–2 (0–0)
Paks, 400
néző. Vezette: Szőts Gergely (Tóth II Vencel, Lémon Oszkár)
PAKS: Molnár P. – Zachán, Lenzsér, Gévay, Báló – Simon Á., Nagy R. – Simon M. (Simon A., 68.), Nikházi, Bartha (Kecskés T., 68.) – Koltai (Hahn, 56.). Vezetőedző: Csertői Aurél
ÚJPEST: Pajovics – Pauljevics (Cseke, 71.), Bojovics, Litauszki, Mohl (Burekovic, 55.) – Szankovics, A. Diallo – Balázs B., Nwobodo, Simon K. (Nagy D., 64.) – Tischler. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Tischler (0–1) az 56., Nwobodo (0–2) a 83. percben
Továbbjutott: az Újpest kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
– A támadójátékunk ezúttal nem volt hatékony. Az Újpest a hazai kettő–nullás győzelme után okosan futballozott, míg mi a mérkőzés végére túlzottan kinyíltunk, az ellenfelünk pedig a kontratámadásaival simán legyőzött bennünket.
Nebojsa Vignjevics: – Nehéz mérkőzés volt ez, Pakson sohasem egyszerű nyerni. A második félidei futballunk rendben volt, büszke vagyok a játékosokra. Bár hozzáteszem, a kulcs az első találkozó volt. Három hét alatt hét meccset játszunk, és ez azért komoly terhelés.

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Újpest FC–MTK/Sényő
BFC Siófok/Bp. Honvéd–Debreceni VSC
Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK
Balmazújváros–Békéscsaba 1912 Előre

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik