MK: Nem vagyok fáradt, vidéki parasztgyerekként jó géneket örököltem – Juhász

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.24. 13:58
null
Juhász Roland az 50. meccsére készül a szezonban, de nem fáradt el (Fotó: Török Attila)
A Budapest Honvéd revansot venne a szezonbeli három vereségért, míg a Mol Vidi kupagyőzelemmel tenné fel az i-re a pontot: szombat este rendezik meg a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét. A két vezetőedző, valamint Gazdag Dániel és Juhász Roland tartott sajtótájékoztatót – utóbbinak származása és a jövője is szóba került.

Szombat este rendezik meg a Groupama Arénában a Magyar Kupa döntőjét a Budapest Honvéd és a Mol Vidi között, melyre a szövetség tájékoztatása szerint már több mint 10 ezer jegy elkelt elővételben. Pénteken a mérkőzés helyszínén sajtótájékoztatót tartottak, amelyen természetesen részt vettek a vezetőedzők.

A kispestiek trénere, Supka Attila elmondta: teljesen másképp készülnek erre a meccsre, mint a szezon közben.

„A bajnokságnak vége, elértük a célunkat, kikerültünk a nemzetközi porondra. Következő célunk a kupa, sikerült már átélnem egy győztes döntőt a Honvéddal, most is ezért dolgozunk. Nincs esélyes és esélytelenebb csapat egy ilyen meccs előtt. Nehezen indult és nehezen fejeződött be számunkra a bajnokság, úgyhogy nagy meccsre készülünk. A szezonban háromból háromszor kikaptunk a Viditől, de meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtottunk. Bízunk benne, hogy ez a találkozó már elsősorban rólunk fog szólni, és visszavághatunk a kupadöntőben.”

A szezonban eddig háromból három a Vidinek, de egyik edző sem ebből indul ki (Fotó: Török Attila)
A szezonban eddig háromból három a Vidinek, de egyik edző sem ebből indul ki (Fotó: Török Attila)

A székesfehérvári szakember, Marko Nikolics szerint nem szabad abból a három meccsből kiindulni, és az sem számít semmit, hogy ő még veretlen a kispestiek ellen.

„Mindenképp egy nagy meccs ez nekünk is. Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a Vidi csak egyszer nyert eddig kupát, holnap szeretnénk kétszeres győztesek lenni, megkoronázása lenne a sikeres szezonnak. Volt egy nemzetközi menetelésünk, bajnoki ezüstérmesek lettünk. Mi úgy készültünk erre a találkozóra, ahogy az El-meccsekre. A fiúk készen állnak a csatára, de a pályán kell majd bizonyítani. Jó ellenfél a Honvéd, kellemetlen egy ilyen ki-ki meccsen, de szeretnénk megoldani a feladatot. A szurkolókkal is sikerült megegyezni, ők is itt lesznek, úgyhogy közel telt házas meccsen szeretnénk megnyerni a kupát.”

A Nemzeti Sport Supka Attilánál arról is érdeklődött: a kupasorozatban eddig védő Horváth András vagy a szezon végén minden bizonnyal távozó Gróf Dávid áll a kapuban?

„Holnap kiderül. Ha megfelelő állapotban lesz, természetesen András fogja megkapni a lehetőséget.”

A két edző sajtótájékoztatója vágatlanul:

Ezután következtek a játékosok. A Honvéd részéről Gazdag Dániel, aki nem érezte, hogy a kupadöntő miatt bármiben is változott volna a heti ritmusuk.

„A Vidi ellen mindig rangadót játszunk. Sajnos a bajnokságban háromszor kikaptunk, itt a remek alkalom, hogy visszavágjunk. Bennünk vannak azok a vereségek, szeretnénk revansot venni, de ez egy teljesen új meccs lesz.”

Nagy változást a Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland sem érzékelt, ugyanakkor az a céljuk, hogy sikeres szezonjuk végén feltegyék az i-re a pontot. Újságírói kérdésre arra is válaszolt: nem érzi-e magát fáradtnak, hiszen a szombati lesz az 50. mérkőzése ebben a szezonban.

„Az egész pályafutásom során ennyit játszottam. Volt hatvan feletti meccsem is, én ezt szeretem, úgyhogy örülök, hogy ez is ilyen szezon volt. Nem érzem magam fáradtnak, vidéki parasztgyerekként jó géneket örököltem. Ha bármi jele lenne a fáradtságnak, abbahagynám a futballt, de mivel ilyen jól vettem ezt a szezont is, biztos vagyok benne, folytatom jövőre is.”

A sajtótájékoztató végén elhangzott, hogy ezentúl két serleget adnak át a győztesnek: az ilyenkor szokásos vándorkupát és annak egy kicsinyített mását, melyet örökre megtarthatnak a klubok.

Gazdag és Juhász sajtótájékoztatója:

Szurkolói információk a kupadöntőről itt!

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ, BUDAPEST, GROUPAMA ARÉNA
Május 25., szombat, 19.30:
Budapest Honvéd–Mol Vidi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik