MK: Nem csoda, hogy ezt elértük, sokat tettünk érte – Tóth Mihály

Vágólapra másolva!
2020.05.27. 07:50
Bár a visszavágó előtt még a Mol Fehérvár állt jobban idegenben szerzett góllal a Mezőkövesddel szemben a Magyar Kupa elődöntőjében, 3–3-as összesítéssel utóbbi jutott be – több idegenbeli góllal – a fináléba. A mérkőzés után az eltiltását töltő Kuttor Attilát helyettesítő Tóth Mihály és Joan Carrillo értékelt.



Tóth Mihály,
a Mezőkövesd másodedzője a következőket mondta a döntőbe jutás utáni sajtótájékoztatón.


Tóth Mihály,
a Mezőkövesd másodedzője a következőket mondta a döntőbe jutás utáni sajtótájékoztatón.

„A továbbjutást szeretném a vezetőedzőnknek és az egész évben kitartó Mezőkövesd-szurkolóknak ajánlani. Felnőttünk a Fehérvár szintjére, jó meccseket játszottunk a kényszerszünet után. Helytállt mind a két csapat, több idegenben lőtt góllal, megérdemelten jutottunk a Magyar Kupa döntőjébe. Óriási dolog ez, viszont nem csoda, mert nagyon sokat tettünk azért, hogy idáig eljussunk. Ezt a hullámot nagyon meg szeretnénk lovagolni, becsülettel fel fogunk készülni a döntőre. Szeretnénk megnyerni, mindenkinek a fejében ez motoszkál most.”

A Mol Fehérvárnak véget ért a szereplése a Magyar Kupában, Joan Carrillo így értékelt a mérkőzés után.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az első találkozón nem dőlt el semmi. Nagyon rosszul kezdődött a meccsszámunkra, ugyanis amikor tízen voltunk a pályán, némi szerencsével, egy hibánkat kihasználva megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Ezt követően egyszerű filozófiát követtek, hiszena védekezésre és az ellentámadásokra koncentráltak, amelyeket nagyon intelligensen meg is oldottak. Jól tömörültek középen, nehéz volt megbontani a szerkezetüket. A szünetben kockázatot vállaltunk, három belső védőre váltottunk, volt három tiszta lehetőségünk is, de egy újabb hibánkat kihasználva egy kontrából ismét betalált a Kövesd. Ezután szerintem volt egy szabályos gólunk, nekem nem tűnt lesnek, de ez nem lehet kifogás az eredményt illetően. Nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra, az utolsó percekig hajtott mindenki, jöttek a gólok és a helyzetek, de a továbbjutást érő találatot nem sikerült bevinni. Mindenki csalódott, hiszen szerettünk volna ott lenni a döntőben, ebben az embert próbáló helyzetben szerettünk volna kupagyőzelmet ajándékozni a szurkolóinknak és a klubnak. Sajnos ezzel az eredménnyel már nem tudunk mit csinálni. Most nincs más hátra, mint kielemezni a hibákat, erősítenia pozitívumokat és készülni a Paks elleni bajnokira.”

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–2
(0–1)
Székesfehérvár,
MOL Aréna Sóstó,zárt kapuk mögött.Vezette:Vad II
Mol Fehérvár FC:Kovácsik – Fiola (Hodzic, a szünetben), Muszliu, Vinícius (Juhász R., 89.), Stopira – Elek Á. (Futács, 77.), Houri – Nego (Bamgboye, 65.), Kovács I., Petrjak (Milanov, 65.) – Nikolics.Vezetőedző:Joan Carrillo
Mezőkövesd:Szappanos – Eperjesi, Karnyicki (Nagy D., 72.), Pillár, Silye – Meszhi – Pekár (Farkas D., 75.), Besirovic, Neszterov, Cseri (Vajda, 65.) – Zivzivadze (Jurina, 72.).Vezetőedző:Tóth Mihály (Kuttor Attila eltiltása miatt)
Gólszerző:Hodzic (63.), Stopira (86.), ill. Zivzivadze (8.), Pekár (54.)
Továbbjutott:aMezőkövesd, 3–3-asösszesítéssel, idegenben szerzett több góllal

KÉSŐBB
Budapest Honvéd–MTK (NB II)0–0– 11-esekkel5–4
Továbbjutott:aBudapest Honvéd,0–0-s összesítéssel, 11-esekkel (5–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik