MK: Kövesden nem értik, miért nem NB II-esként kezelik őket

Vágólapra másolva!
2013.10.10. 10:32
Jogorvoslati kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottságához és versenyszervezési osztályához a Mezőkövesd-Zsóry vezetősége.

Bocsi Anna ügyvezető jogászokkal egyeztetve döntött a beadvány elküldése mellett, ugyanis a klub kifogással élt a Magyar Kupa negyedik fordulójában esedékes Pécsi MFC–Mezőkövesd összecsapás pályaválasztói jogát illetően. A kupasorozat első három fordulójában – a versenykiírásnak megfelelően – a Mezőkövesd a 2012–2013-as szezonban elért eredményei alapján vett részt, márpedig a csapat tavaly NB II-esként nevezett.

A Magyar Kupa mezőnyéhez a negyedik fordulóban csatlakoznak a 2012–2013-as szezon élvonalbeli együttesei, s múlt héten csütörtökön az MLSZ kisorsolta a párosítást, amelyen – szintén a versenykiírás szerint – az azonos bajnoki osztályban szereplő csapatok pályaválasztói jogáról külön sorsolás döntött, míg más-más bajnokságban szereplő együttesek közül az alacsonyabb osztályú játszhat hazai pályán.

A Mezőkövesd joggal nehezményezi, hogy az MLSZ az első három fordulóban a tavalyi indulási jog alapján NB II-esként kezelte a klubot, majd a negyedik fordulótól már NB I-esként, s mivel a Pécsi MFC-vel sorsolták össze, a mezőkövesdieket illetné a pályaválasztó jog. A sorsoláson a versenyszervezési osztály hasonlóan járt el a Puskás Akadémia–Kecskemét párosításnál, csak éppen a sorsolás a – tavaly még NB II-es – felcsútiaknak kedvezett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik