MK: Játékban nem tudtuk felvenni a versenyt a Puskás Akadémiával – Artner Tamás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.01. 08:25
A ZTE 1–0-s előnnyel érkezett a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára Felcsútra, ahol a Puskás Akadémia a rendes játékidőben a rengeteg helyzet ellenére csak egyszer talált be. Ez pedig hosszabbítást jelentett, amely után az NB I-es csapat 2–0-s győzelemmel és immár negyeddöntősként hagyta el a pályát. A két vezetőedző sajtótájékoztatón beszélt a mérkőzésről. 

Pintér Attila, a Puskás Akadémia mestere a következőket mondta:Pintér Attila, a Puskás Akadémia mestere a következőket mondta:

„A Magyar Kupában bármi megtörténhet, hiszen a Ferencváros és a Videoton is kiesett már, ezért pont ilyen mérkőzésre számítottunk a ZTE ellen. Tudtuk, hogy szervezett csapat érkezik hozzánk, amely az 1–0-s előny birtokában megpróbál a kontrákra építeni. Már a mérkőzés elejétől kezdve nyomás alá helyeztük a Zalaegerszeget, a mi akarunk érvényesült a pályán. Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk kihasználni. Aztán szerkezetet váltottunk, ez előre eltervezett volt, hiszen volt, aki 90 percet játszott szombaton a Mezőkövesd ellen is, igyekeztünk frissen tartani a csapatot. A cserékkel olyan erőket tudtunk mozgósítani, hogy a játékunk még hatékonyabb lett, ráadásul Diallo és Perosevic is gólt szerzett.”

A mérkőzés után kisorsolták a negyeddöntő párosításait, a Puskás Akadémia a Diósgyőrrel találkozik a nyolc között. Pintér Attila ezzel a találkozóval még nem akart foglalkozni, mint elmondta, most a Debrecen elleni, szombati NB I-es mérkőzésre kell felkészíteni a csapatát, ami nem lesz könnyű, hiszen 120 percet játszottak a ZTE ellen, mínusz 12 fokban. Jelenleg arra keresik a megoldást, hogy a következő két napban hogyan frissítsék fel a játékosokat.


Artner Tamás, a ZTE nemrég kinevezett vezetőedző így értékelte a nyolcaddöntős búcsú után:

Amit akarattal, szívvel, hozzáállással meg lehet tenni a pályán, azt megtettük. A lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg, 120 perc után estünk ki. Ez a meccs fizikailag és mentálisan is nagyon megviselte a játékosokat, de a csapatkohézió szempontjából parádés mérkőzés volt. Játékban azonban nem tudtuk felvenni a versenyt a Puskással, egyénileg jobb játékosai vannak, akik kimaradtak a keretből, azok is minőségi játékosok. Viszont a csapatom mentalitásával és szervezettségével elégedett vagyok, ez biztató a jövőre nézve.”

Artner Tamást december közepén nevezték ki az NB II-ben jelenleg a 14. helyen álló ZTE élére, a Nemzeti Sport munkatársának kérdésére arról beszélt, az elmúlt csaknem két és fél hónapban mennyire tudta a saját képére formálni a csapatot.

„Az előző csapatomat, a Kaposvárt sosem éreztem a magaménak, a ZTE-t azonban hét hét után maximálisan. Amit ennyi idő alatt tenni lehetett, abból látszik, hogy kondicionálisan rendben van a társaság, ahogy mentálisan is, és a védekezésünk is összeállt. A támadójátékon kell még javítanunk, arra azért még kevés időnk jutott. A csapat azt csinálja a pályán, amit a szakmai stáb elképzel. A tavaszi szezonban azzal leszek elégedett, ha lesz egy olyan csapatunk, amelyik minden egyes mérkőzésen olyan hozzáállással játszik, mint a Puskás Akadémia ellen, és bízom benne, hogy feljebb tudunk lépni a tabellán.”

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Szerdai mérkőzések

Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE FC (NB II) 2–0 (0–0) – hosszabbítás után
Felcsút,Pancho Aréna,200néző.Vezette:Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Pápai Zoltán)
PUSKÁS AKADÉMIA:Hegedüs L. – Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski – Zsidai (Perosevic, 57.) – Molnár G. (U. Diallo, 53.), Bacelic-Grgic, Szakály P. – Knezevic, Henty (Mevoungou, 118.).Vezetőedző:Pintér Attila
ZTE FC:Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Fodor Á. – Nagy G. (Babati, 61.), Patvaros, Hudák, Bedi – Vernes (Nagy T., 73.), Paudits (Kovács Á., 21.).Vezetőedző:Artner Tamás
Gólszerző:Diallo (1–0) az 56., Perosevic (2–0) a 110. percben
Továbbjutott: a PAFC, 2–1-es összesítéssel

Korábban
Békéscsaba (NB II)–UFC Nagykanizsa (megyei I.) 1–0(0–0)
Továbbjutott: a Békéscsaba, 4–1-es összesítéssel
Balmazújváros–ETO FC Győr (NB II) 0–0
Továbbjutott: a Balmazújváros, 3–2-es összesítéssel
Dorogi FC–Debreceni VSC 2–3(0–1)
Továbbjutott: a DVSC, 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal
Vác FC–DVTK 0–1(0–1)
Továbbjutott: a DVTK, 3–0-s összesítéssel

MAGYAR KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Az Újpest FC/Paksi FC párharc győztese
az MTK/Sényőpárharcgyőztese
A BFC Siófok/Bp. Honvéd
párharcgyőztese–Debreceni VSC
Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK
Balmazújváros–Békéscsaba 1912 Előre

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik