MK: Ilyen játékosból kellene minél több Magyarországon – Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.09. 07:10
Bár a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját 2–0-ra megnyerte a DVSC, a döntőbe 4–2-es összesítéssel a Puskás Akadémia jutott be. A mérkőzés után Pintér Attila arról beszélt, hogy a második debreceni gól után sem érezte veszélyben a továbbjutást, Herczeg András pedig elmondta, hogy a szezon elején aláírta-e volna, hogy csapata az elődöntőben búcsúzik. 

A sajtótájékoztatón először Pintér Attila, a történelme során először MK döntőbe jutott Puskás Akadémia vezetőedzője beszélt a visszavágóról:Pintér Attila, a történelme során először MK döntőbe jutott Puskás Akadémia vezetőedzője beszélt a visszavágóról:

„Pontosan ilyen mérkőzésre számítottunk, elképzeltünk egy stratégiát, amit fel is építettünk. Az első gól elkerülhető lett volna, hiszen nálunk volt labda, de elvesztettük. Ugyan átadtuk a területet a Debrecennek, hogy megszerezzük a labdát és abból támadjunk, nem éreztem azt, hogy veszélyben lett volna a továbbjutásunk.”

Ezután Ezekiel Henty került szóba, Pintér az újságírói kérdésre elmondta,„hisztisnek” tartja-e a játékosát.

„Nem, nem tartom annak. Nagyon jó fizikumú labdarúgó, aki rendkívül jól és szabályosan áll be a labdáknak, és nem biztos, hogy mindig megkapja azt a faultot, amit kellene. Minden játékos, aki úgy érzi, hogy igazságtalanok vele szemben, próbál emiatt szólni. Nagyon jó embernek tartom, nagyon jó játékosnak, ilyen játékosokból kellene minél több Magyarországon.”

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője így értékelt a kupabúcsú után:

„Érdekes a labdarúgás, mert ott egy szöglet utáni kavarodás közepette gólt kaptunk. Nekünk is megvolt a helyzetünk a visszavágó első perceiben, ha az bemegy, akkor talán sikerült volna a bravúr. Rengeteg játékosunk hiányzott, a hétfői edzésen dőlt el, hogy Haris Tabakovic sem tudja vállalni a játékot, miután kapott egy rúgást a combjára, és az egészségügyi stáb azt javasolta, hogy ne játszon, mert akár hosszabb kihagyás is várhat rá. Ennek ellenére mi irányítottuk a mérkőzést, fölényben játszottunk, és jó teljesítményt nyújtott a csapat. Megérdemelten nyertük meg a találkozót, de nem sikerült ledolgozni a hátrányt. Csalódottak vagyunk, mert ha nem rontjuk el az első találkozót, akkor másképpen is alakulhatott volna.”

A Nemzeti Sport kérdésére elárulta, hogy a szezon elején aláírta-e volna, hogy a Debrecen az elődöntőben búcsúzik a Magyar Kupától.

„Az előző szezon után mindenképpen, hiszen akkor csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy benn marad az NB I-ben a csapat. Ebben az idényben többnyire helyi kötődésű labdarúgókkal szerepelünk, és ki kell emelnem a 2000-es születésű Kusnyír Eriket, aki nagyon jó teljesítményt nyújtott ezen a mérkőzésen. Visszatérve, a szezon elején persze aláírtuk volna, de most csalódottság van bennünk, mert nagyon szerettünk volna döntőbe jutni.”

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 2–0
(1–0)
Debrecen,Nagyerdei Stadion,855néző.V:Iványi
Debrecen:Kosicky – Filip (Bereczki, 82.), Mészáros N., Szatmári, Barna – Jovanovic, Kusnyír (Sós B., 63.), Tőzsér, Varga K. – Tisza (Mengolo, 73.), Takács T.Vezetőedző:Herczeg András
PAFC:Hegedüs – Osváth, Poór, Spandler, Hegedűs J., Trajkovski – Márkvárt, Madarász (Perosevic, a szünetben), Balogh B. – Radó (Szakály P., 58.), Henty (U. Diallo, 82.).Vezetőedző:Pintér Attila
Gólszerző:Tisza (38.), Takács T. (50.)
Továbbjutott:aPuskás Akadémia, 4–2-esösszesítéssel

A MÁSIK ELŐDÖNTŐ
MÁJUS 9., SZERDA

20.00:
Balmazújváros–Újpest (Tv:M4 Sport)

Az első mérkőzés eredménye: 2–1 az Újpest javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik