MK: „Ha Kanta területet kap, a Barcelona ellen is megy neki”

Vágólapra másolva!
2018.03.13. 21:52
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Újpest a másodosztályú listavezető MTK-t fogadta, és 2–1-es győzelmet aratott felette hazai pályán. Így értékeltek a mérkőzést után a vezetőedzők.

A vereség ellenére az MTK vezetőedzője, Feczkó Tamás nem volt elégedetlen. Nem is volt rá oka, hiszen másodosztályú csapatként 2–1-es vereséget szenvedtek az Újpest vendégeként, az idegenben szerzett gól pedig még nagyon értékes lehet a továbbjutás szempontjából.Feczkó Tamás nem volt elégedetlen. Nem is volt rá oka, hiszen másodosztályú csapatként 2–1-es vereséget szenvedtek az Újpest vendégeként, az idegenben szerzett gól pedig még nagyon értékes lehet a továbbjutás szempontjából.

„Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hiszen a nyílt sisakú játékot bevállaltuk, és azt mondom, hogy még jól is nézett ki. Viszont a támadótérfélen hiába birtokoltuk sokat a labdát, a gólunk mellett csak egy ziccerünk volt. De ezen a szinten kettőből kettőt be kellett volna rúgni. Azért szereztünk idegenben egy gólt. Én azt mondtam a meccs előtt, hogy ötven százalék az esélyünk a továbbjutásra, és most is úgy gondolom, hogy megmaradt ez az ötven százalék.”

A lila-fehérek trénere, Nebojsa Vignjevics a győzelemmel igen, a mutatott játékkal viszont egyáltalán nem volt elégedett.

„Tudtuk az MTK-ról, hogy nem másodosztály szintű csapat. Kemény sorozatterhelés közben vagyunk, kevesebb mint három hét alatt ez volt a hatodik meccsünk, ezért rotálnom kellett. Ugyanakkor ha nem csapatként játszunk, hanem egyénieskedve, akkor nem fog jól menni.”

Az Újpest két csatárral, Novothny Somával és Tischler Patrikkal a soraiban kezdte a mérkőzést.

„Hibáztam, mert úgy gondoltam, ha fölrakok két csatárt, akkor kombinatívan tudnak játszani, és ebből bármi kisülhet. Sajnos nem így történt, hosszú labdákkal operáltunk, ami vagy bejön, vagy nem. Nem volt meg a harciasság, nem küzdöttünk meg a labdákért. Az első félidőben abszolút az MTK kontrollálta az összecsapást, talán tíz jó percünk volt, egyébként kimondottan rosszak voltunk.”

Vigjnevics szerint a három cseréje változtatta meg a játék képét.

„Obinna hozott sebességet, ami hiányzott a meccsből, hiszen amikor lelassultunk, több területet adtunk a vendégeknek. És például, ha Kanta területet kap, akkor még a Barcelona ellen is megy neki a játék. Az MTK-nak volt a gólja mellett egy hatalmas ziccere is, amelyet Gundel-Takács Bence parádésan védett. Nagyon örülök, hogy így tudott debütálni fiatal kapusunk.”



MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Újpest FC–MTK Budapest (NB II) 2–1 (1–1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1463 néző. Vezette: Berke B.
Gólszerző: Bojovics (36.), Nagy D. (66.), ill. Vass Á. (38.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik