MK: Eppel lábában maradt a Honvéd győztes gólja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.14. 17:51
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Budapest Honvéd hazai pályán nem bírt a DVSC-vel, 0–0-ra végződött a találkozó. Eppel Márton az első félidőben büntetőt hibázott. A Balmazújváros 5–0-ra kiütötte odahaza a Békéscsabát.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓK: TÖRÖK ATTILA)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓK: TÖRÖK ATTILA)

A szombaton hazai pályán elveszített, Újpest elleni bajnokihoz (1–2) képest teljesen felforgatta a csapatát Herczeg András, a DVSC vezetőedzője: a hétvégi kezdőből mindössze Kinyik Ákos volt ott a Honvéd elleni Magyar Kupa-negyeddöntőn is. A mintegy 1200 szurkoló előtt megrendezett találkozó első félidejében a kispestiek megszerezhették volna a vezetést, ugyanis a 19. percben Davide Lanzafame harcolt ki büntetőt, de Eppel Márton borzalmasan végezte el azt, pattogós lövése a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A szünetben így 0–0 állt a Bozsik-stadion eredményjelzőjén, a szünetben ennek ellenére egyik vezetőedző sem cserélt. Az első félidőben inkább a Honvéd volt mezőnyfölényben, a másodikban többet próbálkozott támadni a DVSC, ám az utolsó passzokba és a befejezésekbe mindkét oldalon rendre hiba csúszott.

Az eredmény tehát nem változott, így a DVSC valamivel talán kedvezőbb helyzetből várhatja a debreceni visszavágót.

Eppel Márton a mérkőzés után

A Balmazújváros nem bízta a véletlenre a Békéscsaba elleni párharc első felvonását. A házigazda élvonalbeli együttes már az első félidőben hármat rámolt be másodosztályú ellenfelének: Vajda Sándor nyitotta a gólok sorát, majd Zsiga Ervin és Jurij Habovda is betalált, így a szünetben 3–0-s újvárosi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, továbbra is Horváth Ferenc együttese dominált, aminek meg is lett az eredménye. Az 51. percben Vajda megszerezte a második, kilenc perccel később pedig a harmadik gólját is a találkozón, így beállította az 5–0-s végeredményt. A Balmazújváros ezzel szinte már az elődöntőben érezheti magát.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

BP. HONVÉD–DVSC 0–0
Bozsik stadion, 1178 néző. V: Pintér Csaba (Lémon Oszkár, Huszár Balázs)
HONVÉD: Horváth A. – Baráth, Lovric, Bobál D. – King (Holender, 66.), Nagy G., Heffler T., Gazdag, Kukoc (Danilo, 58.) – Lanzafame, Eppel
Vezetőedző: Supka Attila
DVSC: Kosicky – Kuti, Szatmári Cs., Kinyik, Barna Sz. – Filip – Bereczki (Varga K., 68.), Jovanovic, Csősz (Bódi, 73.), Nagy K. – Tabakovic (Mészáros N., 78.)
Vezetőedző: Herczeg András
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: – Azt kaptam vissza, amit a játékosokkal megbeszéltünk. Kontrolláltuk a találkozót, azt hiszem, nem forgott veszélyben a kapunk. Az első félidőben rengeteg lehetőségünk is volt, meg a tizenegyes, és visszanézve egy szabályos gólt sem kaptunk meg. Ez volt az az időszak, amikor megnyerhettük volna a meccset. Ezen a mérkőzésen még nem dőlt el semmi, okos, koncentrált játékkal idegenben is elérhetjük a célunkat, ami a továbbjutás.
Herczeg András: – Több játékosom, főleg a fiatalok, megilletődötten léptek pályára, nem mertek játszani és felvállalni bizonyos szituációkat. Voltak problémáink, főleg az első félidőben, ekkor jobban futballozott a Honvéd és a szerencse mellénk állt. A másodikban egy kicsit nyugodtabban játszottunk, de akkor is volt hiányérzetem. Az eredmény nagyon csalóka.

BALMAZÚJVÁROS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 5–0 (3–0)
Balmazújváros, Városi Stadion, 500
néző. V: Molnár Attila (Becséri Gergely, Szalai Dániel)
BALMAZÚJVÁROS:
Pogacsics – Habovda, Jagodics B., Rus, Uzoma – Vajda S. (Harsányi Z., 71.), Sigér D., Batarelo, Zsiga – Andrics (Sindagoridze, 58.), Rudolf (Kónya M., 79.)
Vezetőedző:
Horváth Ferenc
BÉKÉSCSABA:
Máthé – Nagy S., Kiss L., Viczián (Urbin P., a szünetben), Mészáros M. – Szélpál – Gránicz (Tóth D., a szünetben), Nagy I., Király P., Szatmári I. (Gyurján B., a szünetben) – Birtalan
Vezetőedző:
Boér Gábor
Gólszerző:
Vajda S. (1–0) a 23., Zsiga (2–0) a 35., Habovda (3–0) a 44., Vajda S. (4–0) az 51., Vajda S. (5–0) a 60. percben
MESTERMÉRLEG

Horváth Ferenc: –
Ez is egy ötös, csak teljesen más előjellel, mint szombaton. Jó ütemben rúgtunk szép gólokat. Örülök, hogy a játékosok elhitték azt, hogy a szombati fiaskó csak egy kisiklás volt.
Boér Gábor: –
A második félidőre nagyon összetörtünk, pedig jól kezdtük a mérkőzést. Olyan gólokat kaptunk, melyek elkerülhetőek lettek volna. Vállalom a felelősséget, hibáztam. Hitehagyottan, motiválatlanul jöttünk ki a második félidőre, és ez fáj talán a legjobban. Nem maradt más hátra, mint hogy tisztességesen lejátsszuk a visszavágót.

A visszavágókat április 4-én rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik