A Vidi könnyedén továbbjutott a becsülettel helytálló Cigánd ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.23. 12:51
A labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában a Mol Vidi az első félidőben szerzett két góllal, 2–0-ra győzött az NB III-as Cigánd otthonában és magabiztosan továbbjutott.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

MAGYAR KUPA
6. FORDULÓ
CIGÁND SE (NB III)–Mol Vidi FC 0–2 (0–2)
Cigánd,
Városi Stadion. 2000 néző, V: Nagy N. (Szert B., Horváth R.)
Cigánd: Hrabina – Bokros, Zanko, Kovács G., Baksa (Horváth A. 84.) – Varga K., Engel, Fodor A. – Molnár L., Timkó (Sánta, 60.), Kis G. (Répási, 67.). Edző: Prisztács Tamás.
Mol Vidi: Tujvel – Nego, Fiola, Vinícius, Hangya, – Berecz, Pátkai (Kovács I. 74.), Milanov (Tamás K., 56.), Huszti – M. Scsepovics (E. Hadzic 63.), Hodzic. Edző: Marko Nikolics.
Gólszerző:
Huszti (30. – 11-esből), Milanov (33.)
Sárga lap: Zanko (3.) , Fodor (13.), E. Hodzic (74.), Huszti (91.)
Kiállítva: Zanko (65.)

A kezdősípszó után a Vidi gyakorlatilag azonnal beszorította az NB III Keleti csoportjában 7 forduló után 11. helyen álló ellenfelét kapuja elé, s hamar vezetést is szerezhetett volna, de Hodzic elrontotta a 3. percben megítélt büntetőt – vagy Hrabina Alex védett szépen. A cigándi kapus remekül kezdte a mérkőzést, az első negyedórában védéseivel meccsben tartotta csapatát.

Igaz, 30 perc játék után, amikor Nagy Norbert játékvezető újabb büntetőt adott a fehérváriaknak, már nem tudott védeni, s három perc múlva Georgi Milanov fejesével szemben is tehetetlen volt, így a Vidi kétgólos előnnyel várhatja a folytatást.

Tegyük azonban hozzá, hogy a félidő hajrájában a Cigánd nem kapott meg egy könyöklés miatt jogosnak tűnő büntetőt, s a végén Timkó Zsolt kihagyta a hazaiak legnagyobb ziccerét, szóval nem tűnt annyira lefutottnak a párharc a szünetben.

A második félidőben aztán már nem erőltette meg magát a Vidi a gólszerzés érdekében, igaz, az ihletett formában védő Hrabina továbbra is mindent fogott, ami szembejött. Ráadásul ekkor már a hazaiak is el-eljutottak a Vidi kapujáig, Varga Krisztián egy szöglet után a lécet találta el közeli pattint lövésével, s a csereként beszálló Sánta Kázmér is nagyot játszott, okos tekerése után Tomás Tujvelnek minden tudására szüksége volt, hogy megőrizze kapuját a góltól.

A találkozó krónikájához tartozik még, hogy a hazaiak Grigorij Zanko kiállítása miatt emberhátrányban fejezték be a találkozót, ám a borsodiak dicséretére szóljon, hogy eggyel kevesebben sem kaptak újabb gólt a magyar bajnoki címvédőtől.

A Vidi megérdemelten nyert 2–0-ra, ám a Cigándot minden kalapemelés megilleti, mert sportszerűen és a párharcot egy pillanatra nem feladva álltak a mérkőzéshez.

A MAGYAR KUPA 6. FORDULÓJÁNAK TOVÁBBI VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEI

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük olvasóink figyelmét, hamarosan jelentkezünk bővebb összefoglalónkkal!

92. perc: Vége! 2–0-ra győzött és továbbjutott a Mol Vidi, de a Cigánd minden dicséretet megérdemel a teljesítményéért.

91. perc: Molnár robogott el Huszti mellett, aki csúnyán utána rúgott, sárga lap.

90. perc: Kettő perc lesz a hosszabbítás, amikor Hrabina kirúgja a stadionból a labdát. Na jó, a lelátó tetejéről pattant vissza.

89. perc: Tamás távoli lövése csemege Hrabina számára.

88. perc: Hrabina újabb bravúrja! Huszti ugratta ki Hodzicot, aki közelről lőtt is, Hrabina azonban egészen remekül zárta a szöget és nem pattant ki róla a labda.

85. perc:Hrabina! Szép vendégakció végén Hangya beadása balról pont lábra jött Negónak, ő meg 13 méterről jobbal egyből lőtt is, Hrabina azonban biztos kézzel fogta. Fél perc múlva meg Hodzic közeli lövését spárgázta oldalra!

84. perc: Baksa nagyot küzdött, Horváth Attila váltja.

80. perc: Sánta most hátul jeleskedik, s szépen sodorja el Tamás elől a labda a saját tizenhatosa előtt.

76. perc: Sánta! Jól szerzett labdát a térfél közepén, majd egy jó passz után üresbe mozgott a tizenhatos bal sarkánál, s a visszakapott labdát egy igazítás után egyből kapura tekerte, Tujvel bravúrral ütötte ki a hosszú sarok elől.

74. perc: Amíg a sárgát elkönyveltük, Pátkai helyett bejött Kovács.

74. perc: Az előző akció után E. Hodzic kapott sárgát,akasztotta Fodort.

74. perc: Fodor balról jól kanyarította középre a labdát, Sánta 5 méterről fejelt a földre, a labda a kapu mellé pattant, nagy helyzet volt!

72. perc: Hodzic kezére pattant a labda, miközben egy jobbról érkező beadást próbált átvenni a tizenhatoson belül, szabadrúgás. Kovács István készül beállni.

70. perc: Hodzic passza után Tamás lövése akadt el egy védőben.

67. perc: Répási váltotta Kis Gergőt.

65. perc: Emberhátrányba került a Cigánd... Zanko csúszott rá nyújtott lábbal E. Hadzic lábára, villant a sárga, amiből már volt egy az ukrán védőnek, jött is a piros.

64. perc: Szabálytalanul végzett el egy bedobást Bokros. A Vidi jöhet. Nagy Norbert nagyon precíz játékvezető...

63. perc: Itt a Vidi-csere: Scsepovicsnak ennyi volt, Elvir Hadzic folytatja helyette.

61. perc: A második hazai sarokrúgás után Fodor lőtt 18 méterről, Tujvel vetődve fogta.

60. perc: Az első hazai szögletet balról tekerik középre a hazaiak, Varga Krisztián lábáról a kapu felé pattan a labda, s végül a lécről kerül vissza mezőnybe, ami után jöhet az újabb hazai szöglet.

60. perc: Egy csere itt, egy ott. Sánta érkezik Timkó helyére. A Vidi később cserél.

59. perc: Nego jobbról ívelt középre magasan, Hangya balról, 9 méterről kapásból lőtt, Hrabina vetődve védett.

58. perc: Tamás lövése pattant szögletre a visszafutó Engelről. Huszti sarokrúgása után Hangya maradt a földön, mélyre hajolt a védője mellett, ezért maradt lent. Tudja folytatni.

57. perc: Scsepoviccsal kényszerítőzött Tamás, a visszakapott labdát azonban lesen vette át, így hiába lőtt a kapuba.

56. perc: Csere! Tamás Krisztián érkezik, Milanovot váltja.

54. perc: Baksa tört előre a bal szélen, a tizenhatos sarkánál Nego felborította, a játékvezető nem sípolt.

52. perc: Szép lassan, apró bedobásokkal előrelopakodott a Vidi tizenhatosáig a Cigánd, ám a kaput nem sikerült veszélyeztetni, Timkó volt szabálytalan, szabadrúgás kifelé.

50. perc: Scsepovics passza után Huszti fordult kapura és lőtt balról, 10 méterről, Hrabina hárított, de mint utóbb kiderült, Huszti lesről lőtt, szabadrúgás.

49. perc: Nyom a Vidi, alig-alig van a labda a hazaiaknál, de a fehérváriak mezőnyfölénye meddőnek tűnik.

46. perc: Folytatódik a meccs, a Vidi kezdett, csere nem volt egyik oldalon sem.

A kezdősípszó után a Vidi gyakorlatilag azonnal beszorította ellenfelét kapuja elé, s hamar vezetést is szerezhetett volna, de Hodzic elrontotta a 3. percben megítélt büntetőt – vagy Hrabina védett szépen. A cigándi kapus amúgy is remekül kezdte a mérkőzést, az első negyedórában védéseivel meccsben tartotta csapatát. Igaz, 30 perc játék után, amikor Nagy Norbert újabb büntetőt adott a fehérváriaknak, már nem tudott védeni, s három perc múlva Milanov fejesével szemben is tehetetlen volt, így a Vidi kétgólos előnnyel várhatja a folytatást – tegyük hozzá, hogy a félidő hajrájában a Cigánd nem kapott meg egy könyöklés miatt jogosnak tűnő büntetőt, s a végén Timkó Zsolt kihagyta a hazaiak legnagyobb ziccerét, szóval nem annyira lefutott ez a meccs, mint tűnik..

45. perc: A meccs eddigi legszebb hazai akciójával ér véget az első félidő: ügyes labdakihozatal végén Molnár remek keresztlabdája után Timkó szépen vette át a labdát a tizenhatoson belül, s 14 méterről, jobbal egyből lőtt is, alig kerülte el a labda a jobb alsó sarkot.

44. perc: Fodor maradt lent egy belépő után, újabb ápolás.

43. perc: Pátkai lőtt kapura egy röviden kifejelt labdát, nem talált célt. Közben Kovács már visszatért.

40. perc: Még mindig ápolják Kovácsot, emberhátrányban a Cigánd. Szép kötést kap a sérült védő a fejére..

39. perc: Hodzic elé pattan a labda a tizenhatos előterében, egyből lőtt is, Hrabina tolta a léc fölé. Jöhet a hatodik Vidi-szöglet.

36. perc: Ápolás miatt áll a játék. Kovács Gergő kapott egy könyököst Milanovtól a tizenhatoson belül – néhány perce hasonlóért büntetőt kapott a Vidi...

33. perc: Ott a második! Szép akció végén Nego nyesett középre élesen jobbról, Milanov pedig szép mozdulattal csúsztatott 7 méterről a kapu jobb oldalába, 0–2!

30. perc: Ezt most Huszti lövi! A kapu közepébe bombáz, 0–1! Hrabinának esélye sem volt.

29. perc: Újabb tizenegyes! Pátkai kapott a fejéhez, miután Kovács elfejelte mellőle a labdát, a játékvezető némi késéssel fújta be.

26. perc: Szépen háromszögelt a jobb szélen Hodzic, Huszti és Nego, végül utóbbi beadását vágta ki Kovács.

25. perc: Zanko maradt a földön miután ütközött a labdáért küzdő Baksa-Scsepovics párossal. Ápolás után folytatni tudja.

23. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Cigánd 22 méterre a Vidi kapujától, miután Nego felrúgta Vargát. A szabadrúgást Kis végezte el, jó egy méterrel lőtt a kapu fölé.

22. perc:Amúgy, ha valakinek ismerős lenne Hrabina Alex neve, az nem a véletlen műve, 2015 februárjában egyszer pályára lépett az NB I-ben, csereként szállt be a Nyíregyházába, amikor a Szparinak mindössze 14 bevethető játékosa maradt – Hrabina mezőnyjátékosként lépett pályára.

20. perc: Varga balról élesen lőtte középre a labdát, Fiolának kellett kifejelnie az érkező támadók elől.

19. perc: Újabb Vidi-szöglet, Hrabina biztos kézzel húzza le.

17. perc: Némileg kiszabadult a szorításból a Cigánd az elmúlt percekben, de helyzetig nem sikerült eljutnia.

14. perc: A szabadrúgása tizenhatos bal csücskétől járt, a beívelés nem jó, kifejelik a védők.

13. perc: Fodor is besárgult, Milanovot kaszálta el.

12. perc: Huszti újabb szögletét kifújta a szél a pályáról.

9. perc: Újabb vendégszöglet. Egyre erősödik a szél. Huszti tekerte középre balról a labdát, Hodzic üresen maradt középen, alig fejelt a bal felső sarok fölé 6 méterről.

6. perc: Engel szánta el magát lövésre 21 méterről Tujvel védett. Néhány másodperc múlva pedig újabb Hrabina-bravúr! Scsepovics ziccerét hárította a jól kimozduló kapus.

5. perc: Hodzic próbált javítani, szép támadás végén lőtt 20 méterről, Hrabina szögletre tolta a labdát.

4. perc: Hrabina kivédi Hodzic rosszul helyezett büntetőjét! Jobbra vetődve hárított!

3. perc: Büntető! Berecz beadása után Zanko rántotta le Scsepovicsot, tizenegyes. Sárga lap Zankónak.

1. perc: A hazaiak kezdték a mérkőzést. Nem sokáig volt náluk a labda, Milanov már a 36. másodpercben lövéshez jutott, Hrabina vetődve fogta a bal alsó felé tartó labdát..

Jönnek a csapatok! A hazaiak fehér mez, fekete nadrág színösszeállításban, a Vidi tiszta világoskék mezben lép pályára.

A Cigánd edzője, Prisztács Tamás mindössze 24 éves, ezzel a legfiatalabb tréner az összes NB-s csapatnál dolgozó edző közül.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigánd az NB III Keleti csoportjában hét forduló után a 11. helyen áll, legutóbbi három bajnokiját elvesztette.

A két csapat korábban még soha nem találkozott egymással, és Cigándról sem közvetített még élőben a köztévé – más csatorna sem... Sinkó Gábor az M4 Sport gyártásvezetője a cigándiak honlapjának elárulta, hét fix és egy mozgó kamerával közvetítik a mérkőzést. Összesen 35 kolléga működik közre a közvetítés létrejöttében.

A Vidinél először kezdő Armin Hodzic.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan megkezdődik Cigándon a mérkőzés, a játékosok már túljutottak a bemelegítésen. Cigánd, csodaszép, napos idő, 20 °C várja a csapatokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik