MK: az Újpest és a Diósgyőr is bejutott a legjobb 64 közé

Vágólapra másolva!
2020.10.07. 15:59
null
Az Újpest a második félidőben három gólt szerzett Iváncsán (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó Magyar Kupa hatodik fordulójában az Újpest FC 4–0-ra nyert az NB III-as Iváncsa KSE vendégeként, míg a Diósgyőri VTK kétgólos győzelmet aratott az ugyancsak harmadosztályú Balassagyarmati VSE otthonában.

Az Újpestben bemutatkozott az új szerzemény, Mauro Cerqueira. A 28 éves balhátvéd győztes mérkőzésen debütált, hiszen a lila-fehérek négygólos győzelmet arattak Iváncsán. Az NB III-as együttes az első félidőben jól tartotta magát, majd a fővárosi gárda a második játékrészben háromszor is betalált. A Megyeri útiaknál két gólt szerzett a múlt héten visszatérő Giorgi Beridze, aki a legutóbbi NB I-es fordulóban a Mol Fehérvár FC ellen is eredményes volt.

NÉZZE MEG ARADI CSABÁVAL, AZ IVÁNCSA CSAPATKAPITÁNYÁVAL KÉSZÜLT INTERJÚNKAT!

A Diósgyőr hamar vezetést szerzett Balassagyarmaton: Gheorghe Grozav a hatodik percben szép átlövéssel talált be. A miskolciak a 71. percben állították be a végeredményt: szöglet után a kapu torkában álló Hegedűs Jánosról pattant be a labda a gólvonalon túlra.

A Békés megyei első osztályban szereplő Szeghalmi FC az MLSZ-adatbank alapján tizenegy játékost nevezett a Szolnoki MÁV elleni találkozóra. Az NB II-es együttes a triplázó Rokszin Ádám vezérletével tízszer talált be alacsonyabb osztályú riválisának.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szombat este sorsolja ki a 7. forduló párosítását. A következő kör hivatalos játéknapja október 28.

MAGYAR KUPA
6. FORDULÓ

BALASSAGYARMATI SE (NB III)–DVTK 0–2 (0–1)
Balassagyarmat, 600 néző. Vezette: Csonka Bence (Baghy Csaba, Szarvas László)
BSE: Balogh P. – Molnár T., Lami, Benkő-Bíró, Fejes J. – Kicsi (Csillik, 88.), Pallagi, Király Á., Szita – Klinger O. (Pécsi, a szünetben) – Hamar Á. (Erdélyi Zs. 82.). Vezetőedző: Nagy Tibor
DVTK: Danilovics – Sesztakov (Farkas M., 89.), Szűcs K., Hegedűs J., Polgár – Max, Márkvárt (Zsiga M., 90.) – Molnár G. – Drazsics (Makrai G., 82.), Ivanovszki (Korbély, 70.), Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Grozav (0–1) a 6., Hegedűs J. (0–2) a 71. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor: – Elégedett vagyok a látottakkal. Egy NB I-es csapat ellen a labdabirtoklás tekintetében jobbak is voltunk. Amikor elkezdtünk bátran játszani, voltak kisebb lehetőségeink a gólszerzésre, de sajnos a végére elfáradtunk.
Feczkó Tamás: – A korán rúgott gólunk eldöntötte a továbbjutást. Ettől a találattól túlzottan megnyugodtunk, és kevés lehetőséget alakítottunk ki az első félidőben. A kényszer szülte a mai összeállítást, voltak olyan játékosok, akik nem a saját posztjukon szerepeltek, egyébként kíváncsiak voltunk a játékukra.

 

Iváncsa KSE (NB III, Közép-csoport)–Újpest FC (NB I) 0–4 (Perosevic 29., Beridze 50., 53., Szakály P. 67.)
Tiszafüredi VSE (NB III, Keleti csoport)–Putnok FC (NB III, Keleti csoport) 3–2 (Kalmár F. 9., Szabó T. 51., Csiki 63., ill. Stefán 16., Ádám F. 49.)
Lőrinci VSC (Heves I.)–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 0–7 (Ötvös 28., 45. – az elsőt 11-esből, Kártik 66., 69., Hornyák 68., 90+2., Kovács N. 86.)
VLS Veszprém (NB III, Nyugati csoport)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 0–5
(Takács T. 7., Sárossy 43. – öngól, Dobos 47., Grumics 66., 86.)
Szeghalmi FC (Békés I.)–Szolnoki MÁV FC (NB II) 0–10 (Kurdics 14., 67., Rokszin 26., 45., 62., Tóth B. 56., Horgosi 69., Rimóczi 76., Wéber 81. – öngól, Berdó 89.)

Október 10., szombat
14.00:
Toponár SE (Somogy I.)–Puskás Akadémia (NB I)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik