„Az első félidő után bosszúsan mentem az öltözőbe, mert nagyobb tüzet, fordulatszámot vártam a játékosaimtól
mondta Szabados Tamás, a Taksony SE vezetőedzője. – Mindegy, hogy most a Mol Vidi volt az ellenfél, vagy az NB III-as bajnokságban a Szekszárdtól kaptunk volna ki, a vereség az vereség. Ami tétre megy, annak számomra ugyanolyan jelentősége van, ezért még nem tudom ezt pozitívumként felfogni. Elhiszem, hogy kívülről úgy látszott, hogy tisztesen helytálltunk a topcsapat ellen, de támadásépítésben, illetve az első félidőben mentálisan, a másodikban futballtudásban többet vártam volna. Így, hogy kikaptunk, a továbbjutási esélyünk egyről fél százalékra csökkent.”

Nyilván a Taksony futballistái nagyobb izgalommal léptek pályára a nemrég még az Európa-liga csoportkörében szereplő Vidi ellen, mintha egy NB III-as gárda ellen kellett volna játszaniuk. A vezetőedző szerint akadt, akire ez jó hatással volt, de olyan is, aki ezt nem tudta kezelni. Iváncsics Alex nem az utóbbi játékosok közé tartozott, hiszen a kapus bravúrt bravúrra halmozott.

„Ő számomra egy csiszolatlan gyémánt. Kicsit meg is lepődtem, hogy ezen a szinten ilyen kapust találtam – vallotta be Szabados. – Komolyan elgondolkodtam rajta, hogyan tud ilyen képességekkel NB III-ban szerepelni... Örülök a mai teljesítményének, mert ez nekem is visszaigazolás, hogy nem egy kezelhetetlen futballista, csak tudni kell vele bánni. Itt a példa, hogy én tudom őt kezelni, hiszen nemcsak a Vidi elleni kupameccsen rukkolt ki ilyen produkcióval, nagyon sokat tett hozzá, hogy az őszi szezonban stabilak voltunk a bajnokságban. Óriási karrier állhat előtte, bízom benne, hogy azt be is tudja futni, annak ellenére, hogy – ahogy a kapusokra mondani szokás – kicsit flúgos.”

Hozzátette, emberileg és szakmailag is fel akarja építeni a Taksony fiatal játékosait, hogy feljebb tudjanak lépni, és legyenek a futball értékei. Egyébként a Mol Vidi elleni visszavágón lehet, hogy a csapat másik kapusa, ifj. Szűcs Lajos – a korábbi Fradi-kapus, Szűcs Lajos fia – bizonyíthat. 

„Miután bejutottunk a tizenhat közé, úgy voltam vele, az a fair, ha mindkét kapusom kap egy-egy mérkőzést. Egyelőre azt gondolom, ehhez tartom is magam, akármennyire extrát nyújtott Alex. Lehet, hogy így lesz jó, legalább nem rombolom le a mostani nimbuszát, és el tudja magát adni. De azért ez még nyitott kérdés.”

Taksony (NB III)–Mol Vidi FC 0–1 (0–0)
Dunaharaszti, 1500 néző. V: Csonka Bence (Medovarszki János, Szvetnyik Bence)
TAKSONY: Iváncsics – Kozári, Hesz, Meiszter, Hamar I. – Pfister (Szemán, 82.), Reznek – Bene, Szilágyi M., Tárkányi (Molnár M., 86.) – Győri (Tóth Gy., 72.). Edző: Szabados Tamás
MOL VIDI: Tujvel – Nego, Juhász R., Vinícius, Hangya – Kovács I. (Berecz, 84.), Nikolov, Pátkai, Huszti – Futács, M. Scsepovics (Hodzic, 62.). Vezetőedző: Marko Nikolics

Gólszerző: Hodzic (0–1) a 78. percben