MK: a Kaposvár is továbbjutott – emberhátrányban, 93. perces góllal

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 20:28
Utolsó NB I-es csapatként a Kaposvár is továbbjutott a labdarúgó Magyar Kupában, mivel Nagy Richárd hosszabbításban szerzett góljával 1–0-ra legyőzte idegenben a másodosztályú Tiszakécskét a két csapat szerda esti, a legjobb 32 közé jutásért rendezett mérkőzésén.

A Rákóczi sikerének értékét növeli, hogy Bíró Dominik kiállítása miatt szinte a teljes második félidőben, a 47. perctől tíz emberrel játszott, győztes gólját ráadásul – a meccset élőben közvetítő tiszakecskefoci.hu tudósítása szerint – kettős emberhátrányban szerezte a 93. percben Nagy Richárd révén.tiszakecskefoci.hu tudósítása szerint – kettős emberhátrányban szerezte a 93. percben Nagy Richárd révén.

A Kaposvár győzelmével az NB I-es mezőny makulátlan maradt, minden élvonalbeli együttes bejutott ugyanis a legjobb 32 közé.

A Vasas hosszabbítás után kerekedett a Pápa fölé (4–3), a Gyirmót FC Győr simán megverte a Soroksárt (3–0).

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ(FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ), A 32 KÖZÉ KERÜLÉSÉRT
NB I-ES CSAPAT MÉRKŐZÉSE
TISZAKÉCSKEI LC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–1 (0–0)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 350 néző. Vezette: Ducsai József (ifj. Varga Gábor, Berényi Ákos)
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Oláh M., Kardos, Preklet, Ludánszki B. – Kovács D. (Kocsis G., 56.), Durso, Kirchner (Zádori, 81.), Tölgyesi (Fabio, a szünetben)– Gréczi G., Puskás Z. Vezetőedző: Simon Antal
KAPOSVÁR: Slakta – Hadaró, Fodor M. (Tóth G., a szünetben), Szabó A., Vachtler – Borbély, Vojnovics (Szakály A., 21.), Bíró D., Nagy K. (Jakimiv, 63.) – Poplatnik, Nagy R. Vezetőedző: Disztl László
Gólszerző: Nagy R. (0–1) a 93. percben
Kiállítva: Bíró D. (sportszerűtlenségért) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
Simon Antal:
– Már abban gondolkodtunk, hogyan alakítjuk át a csapat szerkezetét a hosszabbításra, amikor kaptuk a gólt. Ennek ellenére felvettük a versenyt az első osztályú csapattal szemben.
Disztl László: – Jól reagáltunk az emberhátrányra, veszélyes támadásokat is vezettünk, s reménykedtünk, hogy sikerül gólt szereznünk, mert kilenc mezőnyjátékossal nem akartunk nekimenni a hosszabbításnak.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Kecskeméti TE (NB III)–Lipót Pékség SE (NB III) 0–1
Gyirmót FC Győr (NB II)–Soroksár (NB II) 3–0
Dunaújváros (NB III)–FC Nagykanizsa (NB III) 2–1
SC Sopron (Győr-Moson-Sopron megyei I.)–Budafoki MTE (NB II) 1–1 – 11-esekkel 6–7
Pápai Perutz FC (NB III)–Vasas FC (NB II) 3–4 – hosszabbítás után

A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEIRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik