Minden az FTC–Újpest derbiről; élménykerékpározás Ivan Bassóval

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2019.10.19. 23:17
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

„A hős az Vígh György volt, a Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelő tanára. A héten hunyt el, gyógyíthatatlan betegségben, 66 évesen… A 2017. január 20-i, Verona és Velence közötti buszbaleset során saját élete kockáztatásával mentette ki a lángoló járműből a sítúráról hazafelé tartó tanulókat – miközben az ő 30 éves fia és 18 éves leánya odaveszett a tűzben.” Ballai Attila publicisztikája tisztelgés Vígh György előtt.
„A hős az Vígh György volt, a Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelő tanára.
A héten hunyt el, gyógyíthatatlan betegségben, 66 évesen… A 2017. január 20-i, Verona és Velence közötti buszbaleset során saját élete kockáztatásával mentette ki a lángoló járműből a sítúráról hazafelé tartó tanulókat – miközben az ő 30 éves fia és 18 éves leánya odaveszett a tűzben.” Ballai Attila publicisztikája tisztelgés Vígh György előtt.

Ott voltunk az Üllői úton a 227. Ferencváros–Újpest derbin. Kétoldalas összeállításukban képben és szóban is igyekszünk minél több mozzanatát felvillantani a mérkőzésnek. Természetesen meghallgattuk a két vezetőedző találkozót követő szakmai értékelését is. Szerhij Rebrov persze örült a sikernek, de annak már nem, hogy a hazai közönség olykor fütyült a zöld-fehérek játéka láttán. A vesztes tréner, Nebojsa Vignjevics pedig meglepettségének adott hangot. Hogy pontosan mire is gondolt a szerb szakember, kiderül összeállításunkból.

Kell-e nagyobb név a Giro d'Italia magyarországi nagy rajtjának népszerűsítésére, mint Ivan Basso? Aligha. Ezért is számított óriási eseménynek, hogy az olasz világsztár elfogadta a rendezők meghívását a szombati fehérvári élménykerékpározásra, amelyen 355 bringás vett részt. Az Országalmától indultak, rövidebb (40 km) és hosszabb (75 km) távra is lehetett nevezni. A Kometa Cycling Team sportigazgatója, vagyis Ivan Basso rövid nyilatkozatában arról is beszélt, milyen terveik vannak csapatuknál a magyar versenyzőkkel.

A Nemzet Sportolója, a párbajtőrvívásban négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző unokája az olaszországi Vercelliben él. Az olasz színeket képviselő 17 esztendős Enrico Piatti a tavasszal kadétvilágbajnoki címet ünnepelhetett Torunban. A párbajtőröző nyaranta Magyarországon készül, tökéletesen beszéli a nyelvet, és nagy becsben tartja nagyapja szellemi örökségét. Kiskorában karatézott, úszott és teniszezett is. Hogy miként került mégis a pástok világába, megtudhatják Junior mellékletünk cikkéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik