Mezőkövesd: nem hivatalos edzőmeccs a kameruni U23-asokkal

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.10.11. 21:23
Az Európa-bajnoki selejtezők miatti szünetben sem akart kiesni a ritmusból a labdarúgó NB I második helyén álló Mezőkövesd Zsóry, így péntek délelőttre a városban edzőtáborozó kameruni U23-as válogatottal kötött le edzőmérkőzést. A meccset végül nem sikerült hivatalos felkészülési találkozóként megrendezni.

Adminisztrációs hiba miatt nem érkeztek meg a szükséges dokumentumok, így a – megrendezéshez egyébként minden segítséget megadó – Magyar Labdarúgó-szövetség nem minősíthette hivatalos edzőmeccsnek a találkozót, és értelemszerűen játékvezetőt sem küldhetett az összecsapásra.

A nézők azonban nem maradtak futball nélkül, a kövesdiek végül „egymás közötti edzésjáték” keretében kétszer negyvenöt percet játszottak az U23-as Afrikai Nemzetek Kupájára készülő korosztályos gárdával. A találkozón Kuttor Attila vezetőedző, valamint a kameruni együttest irányító, korábban többek között a Liverpoolban légióskodó Rigobert Song is folyamatosan cserélhette a pályán lévőket, az egymás közti játékot végül egy góllal az afrikaiak nyerték meg.

„Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, mert ilyen játékstílussal nem találkozunk a magyar élvonalban – mondta a Nemzeti Sportnak Berecz Zsombor, a Mezőkövesd középpályása. – A kameruniak megfeleltek az afrikai csapatokról alkotott képnek: gyors szélsőkkel, dinamikusan futballozó játékosokkal érkeztek, a védelmük közepén két remek felépítésű hátvéd rombolta az akciókat, igyekeztek a fizikumukra alapozni, erőltették a párharcokat. Jó iramú meccset játszottunk, és fontos volt, hogy a bajnoki szünetben is pályára léphettünk: kevés labdarúgó szeret úgy edzeni, hogy a hét végén nincs meccs. Igaz, ilyenkor kicsit mindenki rápihenhet a folytatásra, feltöltődhetünk és felfrissülve várhatjuk a folytatást.”

A Mezőkövesd a következő bajnoki fordulóban, jövő hét szombaton a listavezető Mol Fehérvár ellen lép pályára hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik