Mezey György: Az eredményt túlzásnak érzem

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 08:50
null
Érdekes párharcokat hozott a válogatott Laczkó Zsolt (DVSC, balra) találkozása a keretben már számításba<br />vett Lázár Pállal (Videoton) (Fotó: Havran Zoltán)
Az &eacute;lvonalbeli labdar&uacute;g&oacute;-bajnoks&aacute;g &ouml;t&ouml;dik fordul&oacute;j&aacute;nak rangad&oacute;j&aacute;n a bajnoki c&iacute;mv&eacute;dő DVSC-TEVA hazai p&aacute;ly&aacute;n egyg&oacute;los h&aacute;tr&aacute;nyb&oacute;l ford&iacute;tva nyert k&eacute;t g&oacute;llal az egyik legnagyobb honi riv&aacute;lisnak sz&aacute;m&iacute;t&oacute; Videoton ellen. A debreceniek szakvezetője, Herczeg Andr&aacute;s a tal&aacute;lkoz&oacute;n főszerepet v&aacute;llal&oacute; Yannick Mbengonot emelte ki, a vend&eacute;gek vezetőedzője Mezey Gy&ouml;rgy pedig azt, hogy a k&eacute;tg&oacute;los k&uuml;l&ouml;nbs&eacute;get t&uacute;lz&oacute;nak &eacute;rzi, hiszen csapata nem j&aacute;tszott ennyire al&aacute;rendelt szerepet.

„Nagyszerű sportolók a labdarúgóim, jó felfogású, intelligens sportemberekkel dolgozhatok együtt – kezdte Herczeg a nyilatkozatát. – A második félidőben Yannick szerepelt Coulibaly mögött második csatárként, ez pedig meghozta a sikert, hiszen Yannick főszerepet vállalt a fordításunkban. Szeretnénk, ha számunkra kedvező döntés születne az Európa-liga szereplésünk ügyében, boldogok lennénk, ha részt vehetnénk a küzdelmekben, mint ahogy most is boldognak kell lennünk, hogy sikerült legyőzni a Videotont."

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NB I 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ismét nagy csatát vívtunk a Debrecennel, mint mindig az utóbbi időben – kezdte nyilatkozatát Mezey György. – A 3–1-es eredményt túlzásnak érzem, ennyire nem voltunk alárendelt szerepben. Volt egy tíz perces rövidzárlatunk, ami nagyban befolyásolta az eredményt, ehhez azért külső segítség is kellett. Nincs mit tenni, csak gratulálni tudok a Debrecen játékosainak az e heti teljesítményükért, akik immár másodszor bizonyítottak a nemzetközi kupaporondon, hogy helyük van a legjobbak között."

A televíziós visszajátszás után Mezey György megjegyezte, a Debrecen javára megítélt büntető jogos volt, bár úgy tűnt, Yannick hamarabb kezdett el esni, minthogy Lipták odaért a lábával.

A fehérváriak honlapján, a vidi.hu-n Mezey György arról is beszélt, hogy figyelmeztetés volt számukra ez a mérkőzés, mert nem alkotnak olyan masszív csapatot, hogy minden mérkőzésen győzelmi kényszer alatt játszanak. A fehérvári tréner kitért az új taktikai felállásra is, amely azonban esetükben tiszavirág életűnek bizonyulhat.

„Az öt-négy-egyes felállás érdekes próbálkozás volt, amelynek voltak nagyon jól működő részei, de hiányzott a pontos játék és helyezkedési hibákat is elkövettünk. Ennek a rendszernek nem lesz folytatása, hiszen Horváth most már biztosan távozik, tehát maradunk a két belső védős játéknál. Ugyan nem vagyok benne biztos, hogy ez a jövő útja, mert minden rangadón két-három gólt kapunk, de majd meglátjuk."

DVSC-TEVA–VIDEOTON 3–1 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik