Mezey: Elek és Lipták válogatott formában van

Vágólapra másolva!
2010.08.09. 12:26
null
Mezey elégedett lehetett a csapattal (Fotó: Török Attila)
Három bajnokesélyes csapat lépett pályára vasárnap a magyar labdarúgó NB I-ben. A hetven percen át emberhátrányban futballozó DVSC a középpályán eladott labdák miatt (is) távozott csak egy ponttal a Paks otthonából. A könnyedén nyerő Videoton vezetőedzője, Mezey György elsősorban Elek Ákos és Lipták Zoltán Vasas ellen mutatott válogatott formájának örül. A győri Pintér Attila szerint az 1–0-ra legyőzött Siófok is „szervezett, fegyelmezett, de alattomos” futballt mutatott be.

A bajnokesélyes csapatok közül a DVSC nem tudta begyűjteni a három pontot vasárnap. A Loki a Paks otthonában játszott 2–2-es döntetlent úgy, hogy a 20. perctől emberhátrányban futballozott.

„Még így is sokkal több gólt szerezhettünk volna, de pontatlanságaink miatt csak ennyire futotta. Tíz emberrel elszántabban futballoztunk ugyan, rengeteg energiát mozgósítottunk, de ez csak részsiker. Nem szokásom senkinek a gyenge játékát kiemelni, de elfogadhatatlan, hogy rengeteg labdát eladjunk a középpályán” – mondta Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere.

Herczeg azért látott valami biztatót is csapata játékában.

„Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan vezetést szereztünk, és bár az ellenfél még gyorsabban egyenlített, a mi akaratunk érvényesült a pályán. A kiállításig minden rendben volt, a többit meg már úgyis tudják.”

A Videoton ellenben könnyed győzelemmel zárta a hétvégét. A fehérváriak a második félidő elején hét perc alatt döntötték el a Vasas elleni összecsapást. Ebben az időszakban három gólt rámoltak be az ellenfél kapujába Mezey György vezetőedző tanítványai.

A Loki csak egy ponttal gazdagodott (Fotó: Szabó Miklós)
A Loki csak egy ponttal gazdagodott (Fotó: Szabó Miklós)

„Értékes győzelmet arattunk, mert nagyon masszív csapatot győztünk le. A szünet nagyon fontos volt számunkra. A szakmai észrevételeken kívül motiválnom kellett labdarúgóimat, hogy folytassák, amit az első félidőben elkezdtek. Figyelmeztettem őket, hogy nem szabad megállniuk. Szép gólokat szereztünk, bár az emberelőnyben kihagyott helyzetek miatt van bennem némi hiányérzet. Örülök, hogy Egervári Sándor a helyszínen nézte meg a mérkőzést és láthatta, hogy Elek Ákos, valamint Lipták Zoltán is válogatott formában futballozott. Az angolok elleni erőpróba előtt ez igazán örömteli” – mondta Mezey.

A találkozón gólt szerző Elek Ákos szerint a csapat mindkét félidőben remekül játszott.

„Mindkét félidőben jól játszottunk, az elsőből csak a gólok hiányoztak, de a második játékrészben aztán azok is meglettek. Ha még egy lapáttal ráteszünk, nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Ez a mérkőzés egyébként több szempontból is igen fontos volt. Először is, mert három nehéz találkozó vár ránk a továbbiakban – MTK, Fradi, Debrecen –, s nem lett volna jó két döntetlennel kezdeni. A Vasas elleni siker megadja a kellő lökést a folytatáshoz. Ugyanakkor ez a győzelem meghatározó lesz egész hétre, mindannyian más szájízzel és hangulattal vágunk neki az előttünk álló napoknak. Nekem nem utolsó szempont az sem, hogy a gól és a játék helyre tette az önbizalmamat” – mondta Elek.

A harmadik bajnokesélyes, a Győr kissé nehezebben, de – a Lokival ellentétben – szintén nyert, odahaza a Siófok ellen. A Montpellier elleni bravúros továbbjutás talán sokat kivett a Pintér Attila csapatából, a szakember azonban játékosai küzdőszellemét dicsérte.

Pintér szerint alattomosak voltak a siófokiak (Fotó: Németh Ferenc)
Pintér szerint alattomosak voltak a siófokiak (Fotó: Németh Ferenc)

„Lehet, hogy tompán és kissé fáradtabban, de fegyelmezetten és nagy akarással küzdött a csapat, ezért minden elismerést megérdemelnek a fiúk. De nemcsak nekik jár a dicséret, hanem lelkes közönségünknek is. Minden mérkőzés más, mint ahogy mi felkészülünk, belőlünk is felkészülnek az ellenfelek. Ezt tette a Siófok is, amely szervezett, fegyelmezett futballal rukkolt ki. Igaz, a vendégek nem nélkülözték az agresszivitást, sőt az alattomosságot sem” – bírálta némileg az ellenfelet Pintér.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik