Magyar Kupa: Zsóri góljával kapott ki a Zsóry Debrecenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.12. 19:54
null
Küzdelmes mérkőzésen egygólos előnybe került a DVSC a Mezőkövesddel szemben a Magyar Kupa negyeddöntőjében (Fotó: Koncz György)
A DVSC négy napon belül másodszor is legyőzte a Mezőkövesd Zsóryt. A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén Zsóri Dániel góljával 1–0-s előnyre tett szert a debreceni együttes.

Három nappal ezelőtt Kinyik Ákos gólja döntött, s nagyon más nem is történt a Mezőkövesd debreceni vendégjátékán. A bajnokság után ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozott a két csapat – újfent a Nagyerdei Stadionban, s újfent küzdelmes, ám nem a legszebb focit hozó összecsapáson.

ZSÓRI Dániel: „Csakúgy, mint a szombati bajnokin, a Mezőkövesd is nagyon fegyelmezetten futballozott. Mit bátran játszottunk, és szerencsére egy szép támadás végén megszereztük a győzelmet jelentő gólt, amely igen sokat jelenthet az idegenbeli visszavágón.”

Az első félidőben a Loki dominált, de eget rengető ziccereket nem tudott kidolgozni a hazai csapat. A negyvenöt perc legnagyobb lehetősége épp szünet előtt jött el: Kusnyír Erik lőtt a tizenhatos vonalának magasságából akrobatikus mozdulattal, ám Dombó Dávid hárítani tudott. Ezen kívül még egy helyzetet lehet kiemelni, a nyolcadik percből Barna Szabolcs lesgólját.

Fordulás után szabályos körülmények között is bevette a vendéghálót a DVSC! Barna balról érkező centerezését Zsóri Dániel vágta – védője szorításában – a hálóba (1–0).

A játék ezután sem változott meg. A Mezőkövesd továbbra sem kapkodott, arra apellálva, hogy a visszavágón, saját közönsége előtt még lehet bőven sansza a gólszerzésre, míg a Debrecennek a korábbinál is kevesebb oka volt kockáztatni.

A slusszpoén a 89. percben lehetett volna meg. A csereként beállt Farkas Dániel 18 méterről eleresztett lövését Tomás Kosicky csak kiütni tudta, a labda először az ötös sarkánál érkező Sztefan Drazsics elé került, aki a blokkolni igyekvő védőt találta telibe, majd harmadjára már Dragóner Filip próbálkozhatott, aki 7 méterről a keresztléc fölé bombázott.

Folytatás április első hetében, Mezőkövesden.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DEBRECENI VSC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–0 (0–0)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion, 1000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Bornemissza Norbert, Garai Péter)
DVSC: Kosicky – Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Barna – Kusnyír, Bódi (Pávkovics, 88.), Csősz (Zsóri, a szünetben), Haris – Avdijaj (Varga K., 51.), Damásdi. Vezetőedző: Herczeg András
MEZŐKÖVESD: Dombó – Eperjesi, Hudák D., Szalai A., Vajda S. – Iszlai, Tóth B. – Pekár (Molnár G., 60.), Tóth M. (Drazsics, 61.), Moutari (Farkas D., 73.) – Dragóner. Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Zsóri (1–0) az 58. percben
MESTERMÉRLEG
Herczeg András:
– Győztünk, de nehéz visszavágó vár ránk. Az első félidőben nem működött a támadójátékunk, ám a második félidőben Albion Avdijaj sérülése ellenére is okosan és fegyelmezetten futballoztunk.
Kuttor Attila: – Ugyanolyan meccset játszottunk, mint szombaton, a bajnokságban. Kevés ígéretes lehetőség adódott a csapatok előtt, a Debrecen kihasznált egy helyzetet. A visszavágón megpróbáljuk a magunk javára fordítani a párharcot.

SZERDÁN JÁTSSZÁK
14.30: Budaörs (NB II)–Budapest Honvéd, Tatabánya
15.00: Puskás Akadémia–Soroksár (NB II)
18.00: Ferencváros–Mol Vidi FC (Tv:M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik