MK: Lipcsei csapata ikszelt Felcsúton; a Honvéd fordított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 16:52
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán szerdán a Budapest Honvéd David N’Gog duplájával fordított a tíz fővel záró és büntetőt rontó Budaörs vendégeként, míg a Puskás Akadémia 1–1-re végzett a Lipcsei Péter által irányított Soroksárral.
A Puskás Akadémia nem bírt otthon a Soroksárral (Fotó: Koncz György) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A Puskás Akadémia nem bírt otthon a Soroksárral (Fotó: Koncz György) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Puskás Akadémia–Soroksár (NB II) 1–1 (1–0)
Gólszerző: Vega (40.), ill. Orosz M. (75.)

A Puskás Akadémia a Danilovics – Osváth, Heris, Hadzsiev, Trajkovski – Urblík, Szakály P., Tamás N., Vega – Sós, Radó tizeneggyel nézett farkasszemet a Soroksárral.

Busznyi szurkoló kísérte el az NB II-es Soroksár csapatát Felcsútra a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-mérkőzésre, és azt látták, hogy Lipcsei Péter vezetőedző óvatos, biztonságra épülő taktikát választott.

A végeredmény tükrében jó húzás volt inkább a szervezett védekezésre, mint a labdabirtoklásra épülő támadójátékra helyezni a hangsúlyt, persze a labdaszerzés utáni kontrajátékot sem adták fel a soroksáriak, hiszen három gyors játékos is szerepelt a kezdőben: a jobb oldalon Csernik Kornél, a balon Kundrák Norbert, a centerposzton pedig Orosz Márk küzdött.

Habár a hazai együttes játszott fölényben, a felcsútiak birtokolták többet a labdát, ám semmire sem mentek a zártan és fegyelmezetten védekező ellenféllel. Talán ha gyorsabban és pontosabban futballoznak, lett volna keresnivalójuk, de a gyenge oldalpasszokat rendre lefülelték a soroksári hátvédek. Az első hazai helyzetet a 36. percben láthattuk, ám Gonzalo Vega parádés átadása után Tamás Nándor lövését bravúros mozdulattal kiütötte Kovács Dániel. A félidő hajrájában rákapcsolt a Puskás Akadémia, ekkor a széleken vezetett akciók utáni beadások már jelentettek némi veszélyt a vendégek kapuja előtt, azonban a hórihorgas Dvorschák Gábor feje fölött ritkán szállt át a labda, rendre elfejelte a középső védő. Vega volt az első felcsúti labdarúgó, aki rájött, a levegőben nincs sok esély, ezért aztán a 41. percben lapos lövéssel próbálkozott – gól is lett belőle. Az uruguayi légiós több mint egy éve tagja a Puskás Akadémia keretének, eddig csupán négyszer volt eredményes, három alkalommal az NB III-as csapat tagjaként, egyszer pedig Magyar Kupa-meccsen szerzett gólt, az élvonalban egyelőre nem került fel a neve a góllövők közé.

Bár vezetett a PAFC, egyre többször és egyre hangosabban hallatszott a pálya széléről Radoki János vezetőedző hangja: előbb Kamen Hadzsievet teremtette le, majd Sós Bencének harsogta el, miként is kellene mozognia a szélsőnek, aztán pedig az agresszivitás hiányát kérte számon labdarúgóin. Okkal, ugyanis a Soroksár előrébb merészkedett a második félidőben, s átvette a játék irányítását, sőt, egyre veszélyesebben futballozott, és a 76. percben egyenlített is, amikor Orosz Márk jobb alsó sarokba tartó lövését követően a labda irányt változtatott Jonathan Herisen és a bal sarokban kötött ki.

A Soroksár szervezett futballal eltüntette a két csapat közötti osztálykülönbséget – a döntetlen azt jelenti, hogy jó eséllyel várhatja az április 3-i visszavágót.

A mérkőzésről tudósított: Vajda György


Budaörs (NB II)–Budapest Honvéd 1–2 (1–0)
Gólszerző: Sajbán Miklós (22.), ill. N’Gog (63., 77.)
Kiállítva: Kékesi (62., Budaörs)
Kihagyott büntető: Stieber A. (72., Budaörs)

A Honvéd Horváth A. – Batik, Lovric, Kálnoki-Kis – Mezgrani, Gazdag, Nagy G., Ben-Hatira, Kukoc – Danilo, Holender kezdőcsapattal állt fel a tatabányai összecsapáson.

Manapság van vérpezsdítőbb esemény is, mint szerda kora délután futballmeccsre menni, mindenesetre a kispestiek úgy voltak vele, nem engedik elaltatni magukat, Supka Attila jóformán a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát a tatabányai albérletben játszó NB II-es Budaörs ellen.

Az „erődemonstráció” azonban nem jött be, ugyanis a „hazaiak” szerezték meg a vezetést, mégpedig olyan góllal, amelyet képtelenség védeni. S nem azért, mert a labda védhetetlenül vágódott valamelyik felső sarokba, hanem Sajbán Miklós lövése a tizenhatoson belül helyezkedő csapattársa hátán irányt változtatva vánszorgott az ellenkező oldalon az alsóba (a bemondó is megzavarodott, Tányéros Ádámot mondta be gólszerzőnek – ő volt a legmesszebb a labdától a támadásnál...). A másodosztályú csapat vérszemet kapott, Fejős Áron három perccel később egyedül vezethette a kispesti kapura a labdát, ám hogy az öt és feles vonalán lövés helyett miért próbálkozott a futsalos, talp alatti húzogatós csellel, nagy talány – a hajdan kispályás fociban is jó Bognár György vezetőedző a kispadnál fogta a fejét. A vendégszektorban Horváth András sokadik nagy védése után néhányan türelmüket veszve ordibáltak a kispad irányába, úgyhogy Supka Attila cserékkel próbált életet lehelni együttese támadójátékába. És lőn! Az egyenlítő gólt a pályára vezényelt David N'Gog szerezte, sőt vezetéshez is ő juttatta a kispestieket...

Addig azért történt egy és más a pályán. Az izgalmakra igazán nem lehetett panaszkodni, volt kiállítás, helyzet, lövés, védés.

Bővebben a budaörsi tizenegyesről érdemes értekezni: a kispesti tizenhatoson belül Sajbán Máté válla találkozott Ivan Lovric felsőtestével, a játékvezető mindenki legnagyobb meglepetésére büntetőt ítélt, de az addig remeklő Horváth András Stieber András tizenegyesét is védte. A honvédosok szerencséjére, mert néhány perccel később ismét David N'Gog talált a kapuba, eldöntve a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonását.

A budaörsieket a vereség ellenére is lehet dicsérni, alacsonyabb osztályú csapatként, emberhátrányban szorongatták meg a két esztendővel ezelőtti bajnokot, a lefújás előtti pillanatokban a kapufát is telibe találták.

A visszavágón, április 3-án persze még lesz lehetőségük pontosabban célozni...

A mérkőzésről tudósított: Borbola Bence

KÉSŐBB
18.00:Ferencváros–Mol Vidi FC(Tv:M4 Sport)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
DVSC–Mezőkövesd 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik