MK: négy játékost eltiltottak a Honvéd–Haladás meccs után

Vágólapra másolva!
2020.02.13. 20:28
null
Szekér Ádám (17) és Davide Lanzafame (9) szólalkozott össze először (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Budapest Honvéd 1–0-s előnyt szerzett a Szombathelyi Haladás ellen a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a mérkőzés azonban a lefújás után történt tömegjelenet és dulakodás miatt váltott ki nagyobb figyelmet. A találkozó másnapján ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, s két-két játékost is eltiltással büntetett.

A honvedfc.hu és a haladas.hu is arról számolt be, hogy a kispesti csapatból Davide Lanzafamét egy, a piros lapot kapó Kálnoki-Kis Dávidot két mérkőzésre tiltották el, míg a szombathelyieknél Szekér Ádámnak egy, a kiállított Jagodics Márknak két Magyar Kupa-mérkőzést kell kihagynia.

A Haladás honlapja nem részletezi az eltiltásokat, a kispesti klubhonlapon azonban olvashatók az indoklások is. Eszerint Lanzafame „sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor a játéktéren a kezét nyújtva feléje közeledő ellenfelének tarkóját bal kezével megszorította”, míg miután Kálnoki-Kist „ellenfele a nyakánál fogva ellökte, két kézzel mellbe lökte ellenfelét, majd dulakodtak egymással, miközben ellenfelét többször meglökte”.

A Magyar Kupához kapcsolódó további hír, hogy az MLSZ Németh Szabolcsot, a Dorog vezetőedzőjét három kupamérkőzésről eltiltotta.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ
BUDAPEST HONVÉD–HALADÁS 1–0 (0–0)
Illovszky-stadion, 1809
néző. Vezette: Káprály Mihály (Buzás Balázs, Medovarszki János)
HONVÉD: Tujvel – Kálnoki-Kis, Kamber, Niba – Mezgrani, Nagy G. (Hidi, 66.), Banó-Szabó, Gazdag (Aliji, 66.), Kukoc – George (Moutari, 73.), Lanzafame. Vezetőedző: Giuseppe Sannino
HALADÁS: Gyurján M. – Tóth D., Jagodics M., Németh M., Bosnjak – Szekér – Schuszter (Illés B., 81.) , Holdampf, Jancsó A. (Farkas II B., 66.), Rácz F. – Szalay (Tóth-Gábor, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Kukoc (1–0) az 57. percben
Kiállítva: Kálnoki-Kis, Jagodics M. (mindkettő dulakodásért) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Giuseppe Sannino:
– Nehéz meccsen vagyunk túl, de a továbbjutási esélyekről nem beszélek. Nem vagyok jós, nem tudom, mire lesz elég az egygólos győzelem, egyelőre a visszavágó helyett a hétvégi bajnokival akarok foglalkozni. Ami a meccset illeti, a végeredmény mellett még annak örülhetünk, hogy néhány játékosunk hosszabb kihagyás után ismét játszott, valamint sikerült kapott gól nélkül lejátszani a párharc első felvonását.
Mátyus János: – Vereség után ritkán gratulál az edző a saját csapatának, most mégis ezt teszem, mert fegyelemmel, lelkesedéssel és szenvedéllyel futballozva eltüntettük a két csapat közti osztálykülönbséget. A szívemben mindig ott lesz a Honvéd, azt viszont elfogadhatatlannak tartom, hogy a lefújás után az egyik kispesti játékos hátulról megütötte a tizennyolc esztendős futballistámat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik