Az MTK kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe

BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 17:45
null
Kanta (balra) 11-esből talált be (Fotó: Balogh László)
A Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén az MTK az idegenbeli egygólos győzelem után hazai pályán fölényesen nyert, így biztosan jutott a legjobb négy közé a Dorog ellen.

 

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MTK BUDAPEST–DOROGIFC3–0 (2–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion.Vezette:Szilágyi
MTK:Varga B. – Fülöp N., Baki, Nagy Zs., Schön – Kanta (Mezei, 74.), Cseke (Bognár I., 70.), Palincsár – Prosser, Katona M. (Gera D., 57.) – Bíró B.Vezetőedző:Michael Boris
DOROG:Borsos V. – Beke, Lencsés B. (Dlusztus, 33.), Berkó, Papp M. – Mészáros Á., Takács P., Nagyházi, Girsik – Barna (Németh Á., 56.), Vígh Á. (Sitku, 76.).Szakmai igazgató:Balogh Pál
Gólszerző:Cseke (23.), Kanta (33. – 11-esből), Prosser (86.)
Kiállítva:Takács P. (60.)
Továbbjutott:
az MTK, 4–0-s összesítéssel

Az első mérkőzésen az MTK 1–0-ra nyert Dorogon.

A Weisz Árpád kapu (a Hungária körút felőli hazai bejárat) előterében egy szotyiárus toporgott magányában. A csalódott férfin kívül egy lélek sem tartózkodott a téren – háromnegyed órával az MTK Budapest–Dorog Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágója kezdete előtt. A létesítményben csupán a bemelegítést lelkiismeretesen végző kapusok látványa érzékeltette, labdarúgó-mérkőzést rendeznek a Hidegkuti Nándor Stadionban. A kezdő sípszóig aztán szép lassan elfoglalták helyüket a legfanatikusabb szurkolók – nem tudhatják, a kormányrendelet hatályba lépése nyomán mikor mehetnek ki legközelebb kedvenceik mérkőzésére.

A találkozót a dorogiak kezdték lendületesebben, különösebb veszítenivaló híján nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Az elszánt vendégek azonban balszerencsések voltak Varga Bence kapujához érve, az első negyedórában két nagy lehetőséget is elpuskáztak. Főleg a ziccert rontó Mészáros Áron feje főhetett, sokba került az ötösön belül hozott rossz döntése. Bár az MTK nem találta a játék ritmusát, első helyzetéből gólt szerzett. Prosser Dániel kiváló ütemben ugratta ki Bíró Bencét, a támadó az alapvonalhoz érve középre adott, a hosszú oldalon Cseke Benjámin érkezett, s a kapuba bombázta a labdát.

Ekkor még úgy tűnt, visszakapaszkodhat a bányászcsapat, de a dorogiak kapusa óriásit hibázott, s megpecsételte együttese sorsát. Ismét Bíró Bence jeleskedett, a szemfüles támadó elcsípte a hazaadott labdát, kapura tört, ám Borsos Vilmos kapus elkaszálta, mielőtt lövésre lendült volna a lába – következett a jogosan megítélt tizenegyes. A labda mögé a november 30. óta először a kezdő tizenegybe jelölt Kanta József állt, és hidegvérrel értékesítette a büntetőt.

Meghökkentő volt látni néhány vendégjátékos fáradtságát a nagy iramúnak egyáltalán nem nevezhető mérkőzésen. Bár a saját nevelésű Barna Gergő bemutatott néhány látványelemet, az első félidő végén szó szerint levegő után kapkodva lézengett a játéktéren – egyelőre könnyűnek találtatott ezen a szinten a 17 esztendős tehetség. A másik oldalon azonban van kit dicsérni: Schön Szabolcs szokatlan szerepkörben, a balhátvéd helyén futballozott, a hátravont szélső kifejezetten jól mozgott.

A második játékrész is pocsékul kezdődött a vendégeknek: Takács Péter felelőtlenül használta a karját, a játékvezető pedig második sárga lappal az öltözőbe parancsolta. A kiállítás után visszafogottan játszott mindkét csapat, megnyugtató előnye birtokában az MTK csak annyit adott ki magából, amennyit feltétlenül kellett, s a hajrában takaréklángon is betalált Prosser révén. 3–0

A Dorogon könnyedén túllépő gárda az egyetlen nem élvonalbeli klub, amely az elődöntőbe jutott – csakúgy, mint a 2011–2012-es idényben, amikor másodosztályúként menetelt a döntőig, amelyet tizenegyesekkel elbukott a Debrecen ellen.

ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

MTK Budapest (NB II)–Budapest Honvéd
Mezőkövesd–Mol Fehérvár FC
VISSZAVÁGÓK

Budapest Honvéd–MTK Budapest (NB II)
Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

91. perc: Vége a mérkőzésnek, az MTK biztosan nyert, és 4–0-s összesítéssel jutott a kupa elődöntőjébe. 3–0
89. perc: Sitku
próbált kapura fordulni, de szerelték. Nem sok babér termett ma a Dorog támadóinak...

86. perc: GÓÓÓÓL! MEGVAN A HARMADIK! Mezei ugratta ki remekül Prossert, aki 10 méterről, kissé balról a bal alsóba lőtt. 3–0
79. perc:
Megint Bíró került helyzetbe, ezúttal jól fejelt a bal alsó irányába, Borsos viszont szép vetődéssel megmentette a csapatát az újabb góltól.
78. perc: Bíró ugrott volna ki középen, de nem tudta rendesen megszelídíteni a labdát, amelyet Borsos védett.
76. perc: A Dorog is cserélt, Vígh helyett Sitku játszik az utolsó negyedórában.
74. perc: Újabb MTK-csere, Kanta helyett Mezei Szabolcs a pályán.
72. perc: Schön ment el a bal oldalon, Prosserhez játszott, aki beadással próbálkozott, de Berkó szögletre mentett.
70. perc: Cserélt az MTK, Cseke helyett Bognár István a pályán.
64. perc: Prosser tört be a tizenhatoson belülre, majd kissé kisodródott, ezért a túlsó oldalra ívelt, de az MTK-fejes magas volt.
Innen már nagyon nehéz a Dorog helyzete, bár már eddig is elég reménytelennek látszott...
60. perc: Ott a piros! Takács Péter szabálytalankodott sárga lapot érően, de mivel volt már neki ilyen, mehetett zuhanyozni.
58. perc: Beke kapott sárga lapot, mert buktatta Prossert.
57. perc: MTK-csere: Katona helyett Gera a pályán.
56. perc: Cserélt a Dorog, Barna Gergő helyett Németh Ádám játszik.
51. perc: Papp pörgette fel magának a labdát a hazai tizenhatos előterében, mire buktatták. A szabadrúgás 17 méterről járt a Dorognak, de Takács lövése a sorfalban halt el.
49. perc: Prosser tört be a tizenhatoson belül, majd kissé jobbról el is eresztett egy lövést, amely Borsosról ment fölé.
48. perc: Úgy tűnt, gyorsan tud indulni az MTK, de Borsos a kapujából messze kifutva menteni tudott.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, vezet az MTK, és összesítésben háromgólos előnyben van. 2–0
43. perc:
Jobb oldali MTK-szöglet után Kanta beadása a hosszú oldal felé szállt, Baki fejelt is, de a nem túl erős labdát könnyen kapta le a levegőből Borsos.

40. perc:Schön indult volna meg a dorogi tizenhatos bal sarkánál,Takács Péterszabálytalankodott, sárga lap.
38. perc: Támadásban maradt az MTK, az imént éppen Palincsár vállalkozott távoli lövésre, amely csak kicsivel ment mellé.
33. perc: Gyorsan cserélt a Dorog, Lencsés helyett Dlusztus a pályán.
33. perc: GÓÓÓÓL! KETTŐVEL VEZET AZ MTK! A tizenegyest Kanta végezte el, jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 2–0
32. perc: TIZENEGYES AZ MTK-nak! Borsos eladta a labdát, Bíró lecsapott rá, elhúzta volna a kapus mellett, aki elhúzta a lábát. Sárga és tizenegyes.
24. perc: Ezzel biztossá vált, hogy nem lesz hosszabbítás, de az összesítésben két góllal vezető MTK jobb pozíciója ellenére a Dorog azért még továbbjuthat...
23. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET AZ MTK! A jobb oldalon alakult ki a hazaiak akciója, Prosser átadásából Bíró közelített az ötöshöz, majd laposan keresztbe lőtt a túlsó oldalra, ahol érkezett Cseke, és néhány lépésről a léc alá vágta a labdát. 1–0
20. perc:
Szöglethez jutott a Dorog a jobb oldalról, de a védők kifejelték a labdát.
13. perc: Fülöp beadott, Bíró még valahogy összeszedte, de gyenge lövését könnyen védte Borsos.
10. perc: Katona
vállalkozott lövésre, de a labda elzúgott a léc felett.
9. perc: Nagy helyzetet packázott el az MTK, hiszen Prosser maradt nagyon egyedül a dorogi tizenhatoson belül, csakhogy mire kapta a labdát, már lesen maradt.
4. perc:
Bal oldali MTK-szöglet után Fülöp került a földre, a tizenhatoson belül, de a bíró továbbot intett. Gyorsan ellentámadásba lendült a Dorog, de Beke lövését blokkolták a védők.
1. perc: Elkezdődött a találkozó, az MTK szürke-fehérben, a Dorog piros-feketében játszik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik