Kettős győzelemmel búcsúztatta a Mol Vidi a Fradit

Babják Bence, Zombori AndrásBabják Bence, Zombori András
Vágólapra másolva!
2019.04.03. 17:50
null
Dibusz piros lapja meghatározta a meccset (Fotó: Török Attila)
A Ferencvárost idegenben és odahaza is legyőző Mol Vidi FC jutott a a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe. Dibusz Dénest a 7. percben kiállították, a fehérváriak a második félidőben két góllal eldöntötték a mérkőzést.


MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ,VISSZAVÁGÓ

MOL VIDI FC–FERENCVÁROS 2–0 (0–0)
Székesfehérvár,
Mol Aréna Sóstó, 6202 néző. Vezette: Kassai Viktor (Ring György, Vígh-Tarsonyi Gergő)
MOL VIDI: Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai, Elek Á. (Kovács I., 37.), Nikolov – A. Hadzic, Huszti (Milanov, 73.) – M. Scsepovics (A. Hodzic, 28.). Vezetőedző: Marko Nikolics
FERENCVÁROS: Dibusz – Petrjak, Frimpong, Dvali, Heister – Haratin, Leandro (Holczer, 9.) – Varga R. (Isael, 72.), Gorriarán (Szihnyevics, 55.), Nguen – Lanzafame. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Nikolov (58.), Milanov (82.)
Kiállítva: Dibusz ( 7.)
Továbbjutott:
a Mol Vidi FC, két győzelemmel, 4–1-es összesítéssel

Szinte még el sem kezdődött a mérkőzés, máris sok minden megváltozott, amit előzetesen gondoltunk a Mol Vidi–Ferencváros Magyar Kupa-visszavágóról. Történt, hogy a 7. percben Anel Hadzic hosszú indítással remekül ugratta ki Marko Scsepovicsot, Dibusz Dénes egészen a tizenhatoson kívülre futott ki, és a magasra felpattanó labdát mindketten fejjel próbálták megjátszani.

A szerb támadó elfejelte, a Fradi kapusa pedig – aki szintén a labdát próbálta megjátszani, ugyancsak fejjel – a fehérváriak futballistáját találta telibe. Ha nem is volt szándékos a szabálytalanság, a tényét nem lehetett vitatni – Kassai Viktor játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel a Fradi kapusának. Pedig amikor a Ferencváros még tizenegy emberrel volt a pályán, a helyzet hasonlított a két csapat három évvel korábbi párharcához.

2016. február 10-én ugyancsak a legjobb nyolc között találkozott a kupában a Ferencváros és a Videoton, és Feczesin Róbert góljával a fehérváriak 1–0-ra nyertek a Groupama Arénában. Akkor a Videoton nem élt megszerzett előnyével, hiszen a visszavágót 2–1-re elveszítette (Stopira szerzett vezetést a hazaiaknak, Böde egyenlített, majd Lamah tizenegyese után a kapufáról kipattanó labda Kovácsik hátáról a kapuba került), így a Fradi jutott a következő körbe.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

A Vidi a mostani sorozatban is idegenben szerzett előnyt riválisával szemben, s mivel 2–1-re nyert, ellenfelének legalább két gólt kellett szereznie a Mol Aréna Sóstóban, hogy legyen esélye a továbblépésre. A két szakvezető közül Marko Nikolics három helyen változtatott a hétvégén a DVSC-t 2–1-re legyőző kezdő tizenegyen, míg Szerhij Rebrov öt helyen módosított a Kisvárdát 1–0-ra legyűrő csapatán: a meglepetést az jelentette, hogy Lovrencsics és Sigér ezúttal a keretbe sem került.

A kiállítás után Holczer Ádám állt a vendégek kapujába (Leandro hagyta el a pályát), és bár nem igazán látszott, hogy a Fradi emberhátrányban futballozik, annyi nem volt a játékában, hogy közelebb kerüljön riválisához. Egyébként már akkor látszott, hogy Szerhij Rebrovnak behatároltak a lehetőségei, amikor Petrjakot állította a védelem jobb oldalára, a kiállítás pedig nyilván minden előzetes elképzelését átírta. Az első nagy lehetőség a 33. percben adódott a Vidi előtt, de Stopira beadása hiába kerülte ki a vendégek védelmét, Armin Hodzic bevetődve a kapu fölé lőtt. Marko Nikolics még az első játékrészben kétszer is kényszerből cserélt, persze így is jóval kedvezőbb helyzetben volt kollégájánál. A félidő ráadásában Vinícius labdavesztése után ziccerbe kerülhetett volna a Fradi, csakhogy Gorriarán nem tudta megjátszani a kilépő Lanzafamét.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

A hazai csapatot érthetően nem sürgette az idő, ugyanakkor meglehet, változott volna a labdarúgók hozzáállása, ha az 53. percben Varga Roland közeli lövését nem blokkolja Stopira, hanem a labda utat talál a kapuba. A védő azonban mentett, és mert öt perccel később kiugratása után Boban Nikolov remek egyéni megmozdulás végén a jobb sarokba lőtt, a Vidi megszerezte a vezetést. A játékrész közepén Haratin átadásával Szihnyevics egy az egyben vihette a labdát Juhász Rolandra, ám meg sem próbálta kicselezni a védőt, hanem passzolt – odalett a lehetőség.

Amikor a Fradi a harmadik cseréjét is kihasználta, eldőlt, a kispadon helyet foglaló Böde Dánielnek ezúttal nem lesz esélye egyenlíteni, mint azon a bizonyos 2016 márciusi összecsapáson, a találkozó hajrájában pedig Georgi Milanov megadta a kegyelemdöfést a Haratin sérülése miatt akkor már csak nyolc mezőnyjátékossal küzdő Ferencvárosnak

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

Budapest Honvéd–Budaörs (NB II) 4–2 (N'Gog 3., 43., 50., Holender 28., ill. Sajbán Miklós 66., Fejős 88.)
Továbbjutott:
a Bp. Honvéd, két győzelemmel, 6–3-as összesítéssel

Soroksár SC (NB II)–Puskás Akadémia FC 1–1 – 11-esekkel 5–4 (Lőrinczy 82., ill. Arabuli 27.)
Továbbjutott: a Soroksár, 2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel.

Mezőkövesd–Debreceni VSC 1–2 (Drazsics 45., ill. Takács T. 61., Csősz 87.)
Továbbjutott: a Debreceni VSC, két győzelemmel, 3–1-es összesítéssel

ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
ÁPRILIS 16. ÉS 17.
Budapest Honvéd–Soroksár (NB II)
Mol Vidi FC–Debreceni VSC

VI
SSZAVÁGÓK
ÁPRILIS 23. ÉS 24.
Soroksár (NB II)–Budapest Honvéd
Debreceni VSC–Mol Vidi FC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik