Magyar Kupa: idegenben nyert a Pápa és az MTK is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 14:22
Az MTK magabiztosan, a Lombard FC Pápa viszont fordulatos mérkőzésen jutott túl alacsonyabb osztályú ellenfelén a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában.

A Szeged Gyulán fogadta az MTK-t, ráadásul zárt kapuk mögött. Az így elég hangulattalan találkozón a fővárosi együttes az első negyedóra végén jutott vezetéshez, Eppel Márton lőtt a kapuba.

A szegediek az első félidőben egyenrangú ellenfelek voltak, szünet után viszont visszaesett Nyilas Elek csapata, az MTK pedig biztosan tartotta az egygólos előnyét. Sőt, a 75. percben sikerült megszerezni a második gólt is, a kissé kisodródó Varga Szabolcs lőtt a kapuba, beállítva a 0–2-es végeredményt.

Fordulatos meccset vívott egymással a Várda SE és a Lombard Pápa. A hazaiak kétszer is hátrányba kerültek, ám fordítani tudtak. A 3–2-es előnyüket azonban nem tudták megtartani, a hajrában César Quintero és Orosz Márk révén az élvonalbeli csapat is betalált, és végül megnyerte a mérkőzést.

MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ
SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–MTK BUDAPEST 0–2 (0–1)
Gyula, zárt kapuk mögött. Vezette: Veizer (Berettyán, Horváth R.).
SZEGED 2011-GA: Molnár T. – Kéri, B. Kapic, Szabó Cs., Zabari – Markovics (Kovács B., 79.), Kalapács – Ács L., Kis R. (Pászka, 82.), Csányi (Geiger, 73.) – Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek
MTK: Groppioni – Poór, Kálnoki Kis, Kelemen D., Fejes A. – Batik – Bese (Vass P., 87.), Kanta J., Pölöskei Zs., Csiki (Horváth Zs., 79.) – Eppel (Varga Sz., a szünetben). Szakmai igazgató: Garami József
Gólszerző: Eppel (0–1) a 15., Varga Sz. (0–2) a 75. percben

MESTERMÉRLEG
Nyilas Elek: – A realitások talaján járunk, így tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ám ennek ellenére győzni szerettünk volna. Ám túlságosan tiszteltük az ellenfelet, és csak a második félidő elején éreztünk rá, hogy lehet keresnivalónk.
Garami József: – A várakozásnak megfelelően hajtós mérkőzést játszottunk, amelyen a támadások befejezésénél és azok kihasználásánál sikerült érvényre juttatni a kétosztálynyi különbséget.

KISVÁRDA–LOMBARD PÁPA 3–4 (1–1)
Kisvárda, 400 néző. Vezette: Berger (Kormányos II G., Szvetnyik)
KISVÁRDA: Petranics – Farkas M. (Nagy B., 85.), Hegedűs T., Soós T., Molnár R. – Miskolczi, Kornutjak (Pálvölgyi, 85.), Horváth L. (Oláh D., 77.), Üveges, Kapacina – Bouard. Szakmai igazgató: Révész Attila
LOMBARD: Szűcs L. – Dóczi (Sekour, a szünetben), Struhár, Mecinovics, Németh M., Szabó O. (Tajthy, 67.) – Király B., Tóth G., Arszics – Kenesei K. (Orosz M., a szünetben), Quintero. Vezetőedző: Tóth Bálint
Gólszerző: Király P. (0–1) a 21., Hegedűs T. (11-esből, 1–1) a 39., Struhár (1–2) az 59., Kapacina (2–2) a 61., Üveges (3–2) a 69., Quintero (3–3) a 71., Orosz M. (3–4) a 76. percben
Kiállítva: Pálvölgyi, Quintero (dulakodásért), mindkettő a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila: Változatos és izgalmas kupamérkőzést játszottunk, amelyen méltó ellenfelei voltunk az élvonalbeli Lombardnak. A két csapat között a Pápa minőségi cseréi jelentették a különbséget.
Tóth Bálint: Védekezésben nagy hibákat követtünk el, igaz, szereztünk szép gólokat a remek ellenfelünkkel szemben. Angliában biztosan felállva tapsolták volna a meccset, de itthon alighanem csak legyintenek rá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik