„Legenda; Az egyik legjobb WBA-játékos!” – így reagáltak Gera visszavonulására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.29. 10:18
null
A WBA-szurkolók is imádják Gera Zoltánt (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, egy korszak lezárult: Gera Zoltán, a Ferencváros 39 éves labdarúgója csütörtökön bejelentette a visszavonulását. Gera döntéséről korábbi csapata, a West Bromwich Albion is beszámolt – a gárda Twitter-oldalán rengeteg brit szurkoló tisztelgett a magyar legenda előtt. Ezekből, valamint a Nemzeti Sport Online-ra érkező hozzászólásokból szemezgettünk.

A fél »mogyoróm« odaadnám most egy ilyen játékosért


Legenda


Néha az életben sikerül olyan játékosokat hozni, akiket imádsz. Olyan játékosokat, akiket csodálsz. Olyanokat, akikre vágytál és egy életen át akarnál. Zoltán, te egy vagy az ilyen futballisták közül.


Ha választhatnék egy WBA-mezt az elmúlt 15 évből, nem is kérdés, hogy a tiéd lenne az, Zoli! Mindig a sajátodé elé helyezted a csapat érdekeit, állandóan küzdöttél, elképesztően tehetséges voltál, „bűnözőből” igazi vezér lettél, minden tiszteletem a tiéd. Zoli két évvel ezelőtt, 37 esztendősen, Portugália ellen óriási gólt szerzett. Így ünnepelt a lányom!



Az egyik legjobb WBA-játékos, nagyszerű ember, nagyszerű futballista. Gyere és segíts Darren Moore-nak (a csapat menedzsere – a szerző), meg a sok bohócnak, aki a stábban dolgozik!


Hozzátok el másodedzőnek!



Micsoda játékos, egy zseni! Minden jót a továbbiakban! Nem kérdés, ő a WBA legendája, köszönjük a szép emlékeket, mindig szívesen látunk ennél a klubnál.

A Fulham is elbúcsúzott:

Fulham Football Club on Twitter

131 appearances 17 goals Countless somersaults Player of the Season 09/10 @EuropaLeague runner-up Zoltan Gera Enjoy your retirement, Zolly! https://t.co/VQ7q0Twr4B




A Ferencváros búcsúvideója Gera Zoltánról

Íme, a Nemzeti Sport Online-ra írt legjobb hozzászólások:

Platonex: „Ha csak a sérülések fele elkerüli, simán 120-szoros válogatott lehetne… Emlékszem, a sokadik visszatérése után még az utolsó West Bromwich-os idényében egy meccsre, hogy milyen hihetetlen energiával játszott, és simán a legjobb volt a pályán (pedig előtte néhány héttel tért vissza, talán féléves kihagyás után).”

Redneck026: „Szép karrier! Köszönöm Zoli hogy sok szép percet szereztél!”

slade1960: „Épp időben. Még senki nem követelte le a pályáról ezt a csupa szív srácot. Nem várta ezt meg, és nagyon jól tette. Ő a kétezres évek legjobb magyar labdarúgója, és sajnos nem nagyon látni, hogy lenne utódja.”

karfiolleves: „Zoli, nagyon köszönöm! Példakép lehetsz minden olyan gyerek előtt, akik feladni készül a karrierjét. Olyan mélyről, mint te, kevesen kapaszkodnak vissza. Felejthetetlen volt a portugáloknak lőtt gólod...”

Laza: „Tudtam hogy eljön ez a nap. Hogy egy klasszikust idézzek, »tudtam, csak nem sejtettem«. ZOLI! Köszönöm a lelkesedésedet, a csupa szív játékodat, a mindent odaadó hozzáállásodat, a példát amivel messze megelőzted a korodat. Bethlen Gábor, aki Erdély aranykorát hozta el, azt mondta: »Nem mindig lehet megtenni amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet.« Veled a Fradinak háromszor is eljött az aranykora, mert megtetted, amit lehetett. Sok sikert a civil életben!”

Regista: „Sziasztok! Az elmúlt 20 évben Illés mellett, egy újabb fájdalmas veszteség a magyar labdarúgásnak! Ilyen okos és akaratos, tehetséges játékos(ok) nem egy hamar születik/születnek! A 2000-es években miatta szerettem meg a Fradit! Ő az egyetlen(az elmúlt 20 évben), akit külföldön is igazán elismernek/elismertek!

Tudom, van más is, de én így gondolom…mert Zolinak különleges a játéktudása: ballal és jobbal rúgott (ami alap egy focistánál!), a védekezés és a támadás egyformán ment, fejjel nagyszerű (volt), a szabadrúgás és a szöglet egyformán ment, harminconon túl is elég gyors volt, jól helyezkedett mindig! Írhatnám, hogy szinte hibátlan volt, de nem akarok túlzásokba esni! Köszönöm, köszönjük a nagyszerű teljesítményeid, a szép gólokat, élményeket! Kivételesnek érzem magam, hogy élőben láthattalak! A legjobbakat a továbbiakban!”

buffon1976: „Az utóbbi két évtized legnagyobb magyar játékosa, akit minden focit szerető tisztel és szeret, klub hovatartozástól függően. A harmadik súlyos sérülés után is volt ereje talpra állni és visszajönni. Tényleg egy LEGENDA. Nagyon fogsz hiányozni, Gerzson!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik