Lanzafame: Több hibát is elkövettem korábban

Vágólapra másolva!
2013.02.11. 11:21
null
Davide Lanzafame úgy érzi, jó döntést hozott azzal, hogy a honvédhoz szerződött (Fotó: Szabó Miklós)
A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új szerzeménye, az olasz Davide Lanzafame az olasz Tuttomercatowebnek adott hosszabb interjút Magyarországra szerződése kapcsán. Beszélt a beilleszkedésről, céljairól, eddigi pályafutásáról.

 

„Még az elején tartok. A város mindenesetre gyönyörű, és jó csapatba kerültem. Remélem, a jövőben is minden megfelelően alakul, és elégedett lehetek” – nyilatkozta a magyarországi kaland kapcsán, illetve eddigi benyomásairól a Honvéd téli szerzeménye, Davide Lanzafame.

A Cataniától kölcsönbe érkező, felkészülési meccsen a kispestieknél már gólt szerző támadó a Tuttomercatowebnek arról is beszélt, miért a magyar csapat ajánlatát fogadta el.

„Sok indokot tudnék mondani. A legfontosabb, hogy szeretnék külföldön tapasztalatot szerezni, és ezt figyelembe véve a lehető legjobb megoldást választottam – fogalmazott a 26. születésnapját múlt szombaton ünneplő labdarúgó. – A beilleszkedéssel nincs problémám, könnyen megy, bár angolul meg kell tanulnom.”

Az olasz élvonalban 63 meccsen nyolc gólt szerző, a másodosztályban 72 találkozón 14-szer eredményes Lanzafame eddigi pályafutását is összegezte, illetve kitért a jövőt érintő kérdésre is.

„Büszke vagyok a karrieremre, arra, amit eddig elértem. Volt, ami jobban is alakulhatott volna. Voltak hányattatásaim, és több hibát is elkövettem korábban, de ezek nem voltak végzetesek. Ám elégedett vagyok az eddigi pályafutásommal, és még sok év áll előttem, remélem, eredményes esztendők lesznek” – mondta a támadó, aki a múltban elkövetett hibáiról nem beszélt részletesen. A legutóbbi, a Grossetónál eltöltött fél évre viszont kitért.

„Nagyon speciális helyzet volt, sajnos már nem lehetett folytatni. Túl sok volt a változás a klubnál, általános káosz alakult ki, remélem, azért megmenekül a Grosseto” – nyilatkozta Lanzafame a 22 csapatos olasz másodosztályban jelenleg utolsó helyen álló együttesről.

A jövőjéről, az esetleges hosszú távú magyarországi folytatásról csak röviden beszélt: „Szeretnék minél jobban teljesíteni, aztán a szezon végén a klubbal közösen átgondoljuk a továbbiakat.”

Lanzafame korábban a Nemzeti Sport kérdésére, első magyarországi sajtótájékoztatóján elmondta, az olaszországi fogadási botrányról, esetleges érintettségéről nem szeretne nyilatkozni, és ehhez a jelek szerint következetesen tartja is magát, ugyanis erről az olasz sajtóban sem beszélt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik