Lanzafame: Szeretek győzni, cselezni, gólokat lőni

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2017.07.02. 11:26
null
Lanzafame szerint semmi sem indokolta, hogy váltson (Fotó: Földi Imre)
Fel sem merült benne, hogy hazatérjen Olaszországba, és miután családja imádja Budapestet, Davide Lanzafame könnyen megállapodott a Bp. Honvéd tulajdonosával a folytatásról. Az olasz csatár új kihívás előtt áll, de tudja, hogy Erik van der Meer edző is megadja neki a szabadságot a pályán.

 

– Ha így folytatja, a végén őskispesti lesz…
– Örülök, hogy maradtam – mondta mosolyogva az olasz csatár lapunknak. – Sok mindent lehetett olvasni, hallani, hogy hová igazolok, ám a helyzet nagyon egyszerű volt, leültem George F. Hemingway tulajdonossal, beszélgettünk a jövőről, és abban maradtunk, mindenkinek az a legjobb, ha maradok.

– Olaszország szóba sem került?
– Őszintén? Nem. Mindenképpen külföldön szerettem volna maradni, nem is kerestem a lehetőségét, hogy ismét odahaza futballozhassak.

– Három kislány édesapja. Az ő véleményüket kikérte?
– Tudom, néha azt mondják, Olaszországban nem mindig a férfiak döntenek a fontos kérdésekben, ám nálunk most enyém volt a végső szó. Persze könnyű volt, hiszen a családtagjaim is nagyszerűen érzik magukat Budapesten, imádnak itt élni, a Honvéd meccseire kijárni. Szóval, nálunk mindenki jól érzi magát Magyarországon, semmi sem indokolta, hogy váltsak.

– Az sem, hogy az elmúlt idény eredményét, a bajnoki címet nehéz lesz túlszárnyalni?
– Nagyon egyszerű, az idén is a csúcsra török. Máris itt vannak az újabb kihívások, Marco Rossi búcsút intett Kispestnek, Erik van der Meer személyében új edző érkezett a csapat élére, ezekben a napokban, hetekben minél hamarabb egymásra kell hangolódnunk. Nekem sincs más dolgom, mint követni az utasításait, és ráérezni, mit vár tőlem pontosan.

– Mik a tapasztalatai? Sok mindenben kér mást öntől az új vezetőedző?
– Szeretek győzni, cselezni, gólokat lőni, remélem, sok ilyen élményben lesz részem az előttünk álló idényben is. Többször is beszélgettem már négyszemközt az új főnökkel, tudom, ő is megadja nekem a szabadságot a pályán.

– Másfél hét múlva a Bajnokok Ligája selejtezőjében kell helytállnia a csapatnak. Készen állnak a harcra?
– Most még nem… Tíz nap sok idő, ilyenkor talán jobb is, ha a csapat nincs csúcsformában, ha a lábak fáradtabban mozognak, ha a cselek, lövések nem mindig jönnek be. Az előttünk álló tíz nap rendkívül fontos lesz, mire eljön a meccs, frissnek, élesnek kell lennünk.

– Az izraeli Hapoel Beer-Seva nemzetközi szinten is tapasztalt csapat. Mennyi esélyt lát a továbbjutásra?
– Nehéz kérdés… Nagy önbizalommal, ám annál szerényebben vágunk neki a párharcnak, úgy, ahogy tettük azt a bajnokságban is. Ott bevált. Számomra nem kérdés, az izraeli csapat a favorit, az elmúlt idényben nagyszerű eredményeket ért el az Európa-liga csoportkörében, és ne feledjük, odakint telt ház előtt léphetünk pályára, míg idehaza sajnos zárt kapuk mögött kell. A szurkolóink nagyon hiányoznak majd a lelátóról. Itt voltak velünk a bajnoki cím ünneplésekor, itt lenne a helyük most is a lelátón.

– Az első, idegenbeli meccsen milyen eredménnyel lenne elégedett?
– A szurkolók biztos tippelgetnek is, jó-e a kettő-egyes vereség, esetleg egy három-egyes, de nekünk, játékosoknak felesleges ilyenekbe belemenni. A legfontosabb, hogy úgy várjuk a visszavágót, legyen esélyünk a továbbjutásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik