Labdarúgás: Zsóri Dánielt díszpolgárrá avatták a szülőfalujában

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.26. 08:45
null
Zsóri Dániel (középen) Simonyifalva díszpolgára lett (Fotó: maszol.ro)
Díszpolgárrá avatták szülőfalujában, az Arad megyei Simonyifalván Zsóri Dánielt, a Mol Fehérvár FC jelenlegi, a Debrecen korábbi labdarúgóját, aki 2019-ben elnyerte a Puskás-díjat. A fiatal csatár családi körben, odahaza tölti a karácsonyt, a községi önkormányzat pedig ezt kihasználva nagyszabású ünnepséget szervezett, amelyen átadták a kitüntetést.

 

„Nagyon izgultam, és meglepődtem, hogy milyen sokan eljöttek. De ahányszor hazajövök, mindig feltöltődve megyek vissza. Sokat jelent nekem a család, soha nem felejtem el, honnan indultam, és hová jutottam. A Puskás-díj is anyáéknál van. Itthon van a legjobb helyen” – idézi a maszol.ro Zsóri Dánielt.

Az ünnepségen Zsóri Dániel szüleit, Szilárdot és Dalmát is köszöntötték. Édesanyja elmondta: az ilyen megható pillanatokban éppoly nehéz az anyai szív, mint amikor alig 11 évesen elengedte fiát a békéscsabai futballakadémiára.

Zsóri idén februárban, még a Debreceni VSC játékosaként a Ferencváros ellen állt be csereként élete első felnőtt NB I-es meccsén, és a lefújás előtti pillanatokban 15 méterről látványos mozdulattal, ollózva rúgott gólt, amellyel csapat 2–1-re megnyerte a meccset.

Az ünnepek előtt – nevelőegyesületénél – Békéscsabán emlékplakettet kapott a 19 esztendős játékos.

A teljes beszámoló ide kattintva olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik