Labdarúgás: Temesvári Miklós nagyon szurkol futballista unokájának

Vágólapra másolva!
2020.04.09. 12:57
null
Temesvári Miklós, a DVTK edzőjeként
„Ha egészség van, minden van, ha nincs, akkor semmi nincs” – vallja Temesvári Miklós labdarúgó-mesteredző. A többek között a Nyíregyházi VSSC, az Újpesti Dózsa, a Tatabányai Bányász, a Debreceni MVSC és a Diósgyőr korábbi trénere a Svábhegyi Református Egyházközség tagjaként az Örömmondó gyülekezeti újságnak mesélt életéről.

 

A játékosként a Miskolci Építőkben, a Debreceni EAC-ban és a Miskolci VSC-ben futballozó Temesvári Miklós felmenői között anyai ágon több református lelkész is található.

Legkisebb unokája, Vince július 11-én lesz kétéves
Legkisebb unokája, Vince július 11-én lesz kétéves

Temesvári Miklós edzői pályafutását Nagy Györgynek is köszönhette, ő beszélte rá, hogy végezze el az edzői, majd a szakedzői tanfolyamot a TF-en. Az MLSZ ajánlására később a FIFA instruktoraként csaknem harminc országban tartott előadásokat. Az ő irányításával a Nyíregyháza története során először jutott fel az élvonalba, az Újpesttel két Magyar Kupát nyert, a Tatabányával bronzérmet és ezüstérmet is szerzett a bajnokságban. A Maldív-szigetek kapitányaként ezüstérmes lett az 1991-es Dél-ázsiai játékokon, s dolgozott Kuvaitban, Szudánban és Albániában is. Edzői pályafutását Diósgyőrben fejezte be, 2010-ben mesteredzői címet kapott.

Temesvári elmesélte, körülbelül 70 esztendős koráig elkerülték a betegségek, ám veseműtétje után akadtak problémái. Idén januárban például enyhe hasnyálmirigy-gyulladás gyötörte.

Áprilisban érkezik a világra ötödik unokája. Egyik unokája, a 2000-es születésű Temesvári Attila a Budapest Honvéd labdarúgója, a tavasszal kölcsönben az NB II-es Tiszakécskében jutott játéklehetőséghez. A 81 esztendős mesteredző elmondta, mindegyik unokáját egyformán szereti, ám Attila pályafutását érthető kíváncsisággal figyeli, nagyon szurkol neki.

Első svábhegyi istentiszteletén felismerte őt Berta Zsolt lelkipásztor, aki gyermekkorában gyakran elkísérte a futballmeccsekre Honvéd-drukker édesapját. Temesvári Miklósra az Újpest edzőjeként emlékezett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik