Újpest: Newcastle-mezt kapott születésnapjára a klublegenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.03. 11:31
null
Matt Watson-Broughton Newcastle-mezzel és saját könyvével lepte meg Göröcs Jánost, az Újpest legendáját nyolcvanadik születésnapján
Matthew Watson-Broughton, az MLSZ angol nyelvű honlapjának szerkesztője Döntősök című könyvével, valamint egy retró Newcastle-mezzel ajándékozta meg Göröcs Jánost, az Újpesti Dózsa labdarúgócsapatának egykori csapatkapitányát a 80. születésnapján. A könyv a Newcastle United 1969-es Vásárvárosok Kupája-meneteléséről szól, amelynek döntőjében az angolok a lila-fehérekkel mérkőztek meg.

 

Göröcs János, az Újpest ikonja május 8-án ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ennek örömére Matt Watson-Broughton sportújságíró meglepte egy 1969-es Newcastle-trikóval, valamint saját könyvével, amely az angol klub VVK-győzelméről szól – a döntőt éppen a Dózsa ellen vívták az angolok.

„Ez különleges alkalom, mivel Göröcs igazi legenda, és szerettem volna, ha kicsit felidézi emlékeit, amikor a Newcastle és az Újpest is csodálatos időket élhetett meg” – mondta Watson-Broughton a chroniclelive.co.uk érdeklődésére.

A Newcastle-ben nevelkedő angol férfi már gyermekkorában is rajongott szülővárosának csapatáért, majd amikor a helyi egyetemre jelentkezett, bekerült egy féléves cserediákprogramba, így került Budapestre. Választása azért esett a magyar fővárosra, mert itt nyerte meg első európai kupáját kedvenc futballcsapata.

„Azt gondoltam, hogy Magyarországot szívesen megismerném, mivel a United itt ünnepelhette a VVK-győzelmet. Így jöttem Budapestre, majd kezdtem el dolgozni az MLSZ sajtóosztályán, miközben tanultam”– tette hozzá a Döntősök című könyv szerzője.

Az Újpest két mérkőzésen vívott meg 1969-ben a Newcastle Uniteddel a VVK-döntőben, amelyben az odavágón 3:0-ra nyertek az angolok, majd a visszavágón Göröcs góljával már kétgólos előnyre tett szert a magyar csapat, és az egyenlítés küszöbén állt a Megyeri úton, ám a „szarkák” 3:2-re fordítottak, így ők emelhették magasba a kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik