Labdarúgás: Mészöly Kálmánra szívműtét vár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.18. 09:30
Mészöly Kálmán, a Vasas legendás labdarúgója a Blikknek elárulta, szívműtét vár rá.

A Blikk a 77. születésnapján látogatta meg a Szőke Sziklát, aki elmondta, jobban érzi magát, viszont vár még rá egy operáció, ami elkerülhetetlen.

„Köszönöm szépen, jól érzem magam, sokkal jobban, mint az elmúlt időszakban. A családom és a barátaim szeretete, támogatása nagyon sok erőt ad. Vár rám egy operáció, amit nem lehet elkerülni. Túl kell esni rajta, felkészültem a szívműtétre.”

Mészöly Kálmán emellett elárulta, figyelemmel kísérte az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot, melyen a spanyoloknak szurkolt, míg Marco Rossi kinevezése kapcsán úgy vélekedett, ő a fiatal magyar edzőket részesítené előnyben. Ami a magyar csapatok európai kupaszereplését illeti, nem gondolja, hogy valamelyik együttes eljut a csoportkörig.

„Nem igazán ismerem őt, majd az idő eldönti, jó választás volt-e. Az mellette szól, hogy bajnok tudott lenni a Honvéddal 2017-ben. Nekem ugyanakkor továbbra is az a véleményem, hogy a fiatal magyar edzőknek kellene bizonyítási lehetőséget adni – a válogatottnál is.”

Mint ismert, Mészöly Kálmán az év elején az MLSZ életműdíját vehette át az Év Sportolója Gálán, a színpadon büszkén, elérzékenyülve anekdotázhatott, majd nem sokkal később kórházba került. A vizsgálatok során kiderült, szívinfarktuson esett át, és egyre rosszabb állapotba került. A hírek meglehetősen aggasztóak voltak. Az egykori világválogatott kisebbik fia, Mészöly Géza többször nyilatkozott az állapotával kapcsolatban: sokáig a János Kórházban kezelték, majd átkerült egy második kerületi egészségügyi intézménybe, abban a reményben, hogy ott megerősödik. A pozitív fordulat helyett jött az újabb sokkoló diagnózis: súlyos gyomorpanaszok miatt műtétre van szükség! Ekkor Mészöly Kálmán a László Kórházba került, ahol áprilisban meg is operálták.

Mészölyt nem sokkal később kiengedték a kórházból, azóta pedig otthonában gyógyul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik