Labdarúgás: Chelsea, Juve, Man. City, FTC, Vidi – közös fórumon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 09:17
A magyar futball is képviseltette magát a múlt héten a neves klubok, valamint játékosmegfigyelők többnapos londoni fórumán.

„Futballplatform azoknak, akik a csodálatos játékért élnek.” Így hirdeti magát a 2004-ben alapított, játékosmegfigyelésre, meccselemzésre, valamint átigazolásokra összpontosító, négyszáznál is több csapattal együttműködő Wyscout.

Az olasz cég évek óta megszervezi a klubok és játékosügynökök fórumát, s legtöbbször neves egyesületek stadionjaiban vagy világvárosokban tartja rendezvényeit. London, Rio de Janeiro, továbbá Barcelona éppúgy volt már házigazda, mint Milánó és Abu-Dzabi. Ma már elmondható, Londonba visszatérő vendégek a konferencia résztvevői.

Az elmúlt napokban a Stamford Bridge adott otthont az eseménynek: a Juventusszal, a Sevillával, a Valenciával, a Werder Bremennel, a Kölnnel, a Liverpoollal, a Manchester Cityvel és természetesen a Chelsea-vel az élen csaknem 130 klub képviseltette magát. Örömteli, hogy magyar látogatókból sem volt hiány, a Videoton ugyanúgy részt vett az eseményen, mint a Ferencváros vagy éppen Paunoch Péter menedzser, aki Magyarországon elsőként indított a Wyscout rendszerére is építő, játékosmegfigyelő-, vagyis úgynevezett scout-tanfolyamokat.

„A fórum két napból állt, a résztvevőket két csoportra lehetett bontani: a klubok játékosmegfigyelőire, valamint a menedzserirodák munkatársaira – újságolta Balogh Tamás, aki Hadnagy Zsolt társaságában játékosmegfigyelőként képviselte a székesfehérváriakat. – Az első napon elsősorban a megfigyelők, a másodikon inkább a menedzserek voltak érdekelve. Utóbbiak arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy klienseik milyen státust töltenek be aktuális csapataiknál, és hogy felvetődhet-e átigazolásuk a jövőben. A franciák korábbi szövetségi kapitánya, Raymond Domenech, illetve a Benfica legendája, jelenlegi utánpótlás-igazgatója, Nuno Gomes is tartott előadást. Mindkettőből lehetett tanulni.”

Hadnagy Zsolt már-már törzsvendégnek számít a Wyscout fórumán, negyedik éve vesz részt rajta.

„Mivel van összehasonlítási alapom, nyugodt szívvel mondhatom, az eddigiek közül a legutóbbi volt a legszínvonalasabb – árulta el a Vidi játékosmegfigyelője. – Jó néhányan immár régi ismerősként köszöntöttek minket. Azt tapasztaltam, hogy a Videotonnál folyó munkát mindenki elismeri. Rendkívül hasznos a rendezvény, bőségesen van lehetőség arra, hogy a klubok képviselői és a menedzserek egymással tárgyaljanak, mindenki bővítheti a kapcsolatrendszerét. Minden alkalmat megragadunk arra, hogy előrelépjünk, amire ez a fórum remek lehetőséget kínál.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik