A Hertha BSC kispadjáról az előző idény végén távozott edző családjával Zamárdiból érkezett a mérkőzésre, a nyár nagy részét ugyanis az ottani nyaralójukban töltik.  

„Most már többet alszom, nem kelek fel hat harminckor automatikusan, kezdek abba a fizikai állapotba kerülni, ami jólesik. Nem kell szenvedni, nem kell azon gondolkodni, mi és hogyan lesz. Minden frankó! – mondta Dárdai, aki korábban arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy nem történik semmi különös azután, hogy már nem ő irányítja a berlini együttest. Úgy fogalmazott, «Én leszek a hétköznapi Pali.» – Berlinben és Zamárdiban is rendbe tettem a kertet, teljesen jól csinálom a dolgaimat. Amit meg nem tudok megcsinálni, azt a feleségem, Mónika kijavítja. Ha a gyerekek rendetlenséget csinálnak, azt ketten takarítjuk el, most legalább megbecsülöm, milyen fontos volt, amikor mindezt egyedül rendezte el.”

Elmondta, komoly ajánlata akadt bőven a Bundesligából és más külföldi bajnokságokból is, de mindenkinek megmondta, hogy most pihenni akar.

„Amikor megint tűz lesz a szememben, amikor belenézek a játékos szemébe, azt mondom neki, hogy ezt megcsináljuk, és ő ezt elhiszi, átérzi, akkor kell újra edzősködnöm. Most nem, kicsit elfáradtam, jólesik a pihenés, elvagyok.” 

Bár a tévét vagy már három hete nem kapcsolta be, és a telefonját is csak ritkán nézi, a csoportját vezető magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzéseit természetesen figyelemmel követte. Videónkban azt is elmondja, milyennek látja most a csapatot, és melyik mérkőzés lesz a sorsdöntő.  Emellett kitér arra is, hogy kapott-e már jó pontyfogási tanácsokat Szélesi Zoltántól.